Den förlorade intervjun med Anna Book!

Foto: PK
Foto: PK

 

Ditt bidrag heter Himmel för två, vilket budskap vill du lyfta fram genom den?

Budskapet är att man ska tro på sig själv, våga vara den man vill vara, inse att man har rätt att älska vem man vill, och att man duger som man är. Om det någon gång är tufft och man ramlar så måste man resa sig igen och gå vidare. Det går, det gör det! Så det är en låt som jag känner är självupplevd men det är också tagit ifrån hur jag är som person. När jag peppar de som är i min närhet och lyfter någon som mår dåligt, så är det ungefär så jag säger. Jag har en publik som jag vet får kämpa många gånger med mycket fördomar och mycket nedsättande behandling som jag tycker är helt fel, det borde inte få finnas!

Därför känner jag att min glada diskoschlager är så mycket viktigare än någonting annat egentligen. Det är det här vi behöver höra, det är sådan här musik vi behöver bli matade med – glad, positiv och enkel musik. Vi har ju inte försökt överlista några coola producenter eller låtskrivare, utan vi har bara skrivit en bra låt till publiken.

 

En personlig favorit hos oss i Schlagerhörnan är Det finns en morgondag, kan man säga att den har liknande livsfilosofi som Himmel för två?

Det kan man absolut dra paralleller till. Men jag tycker att Himmel för två är gladare, och jag tror att man kanske snabbare greppar budskapet och får ett litet mer jävla anamma. På så sätt tror jag att denna är än mer slagkraftig och jag hoppas det räcker till final. Jag gör det jag kan på scenen men det är de i tv-sofforna som det hänger på.

 

En annan slagkraftig låt är ABC, vad har du för relation till den låten idag?

Jag sjunger den i princip varje vecka när jag är ute och jobbar. Nu är jag 45 år så det är 30 år sedan jag sjöng den som femtonåring. Nu har jag börjat skoja om att jag ska skriva en pensionsversion på den, nämligen APT hihi. Jag kanske inte kan sjunga om ”kärlekens matematik” när jag blir 65 år, då blir kanske APT lite bättre och humoristisk samtidigt.

 

Du har dessutom figurerat i NET ON NET-reklam där du också sjunger ABC, berätta om det?

Det var jättekul faktiskt! Det var tänk från början som ett ”Så mycket bättre”- tema där vi skulle göra covers på Lager than life, något jag var supertaggad på att göra. Men PR-byrån sa ”Du är så otroligt förknippad med ABC och det skulle vara så himla kul om vi då kunde göra det som att du gjorde en liten kupp, och så sjunger du den ”största låten – den som är större än lagret självt”, och så blev det att jag sjöng den istället. Det var verkligen självdistans med mycket humor.

För jag har fått uppfattningen av att många tror att jag är så himla känslig och bryter ihop för allting när det inte går som jag vill och att jag då är nära på att ge upp, men nej sån är inte jag. Ja, jag blir ledsen om det inte går som jag tänkt, men jag är van att vara underdog så jag fokuserar på att ha kul och njuta av det här. Det är en dröm och det är fantastiskt att vara här!

 

Senare samma dag meddelades pressen och allmänheten om att Annas bidrag blivit diskad för att den två år tidigare tävlat i Moldaviens uttagning till Eurovision. Givetvis blev Anna bedrövad och chockad, men hon är en sann kämpe. Allt vi kan säga till dig Anna är ”Ge inte upp det finns en morgondag!”