Mello Crime Story: SVT vs. Charlotte Perrelli

Imorse kom beskedet… Årets första schlagerskandal, nämligen att schlagerdivan Charlotte Perrelli har blivit sparkad från sitt programledaruppdraget för Melodifestivalens andra semifinal. Inte ens en Eurovisionvinnare och tvåfaldig Melodifestivalsvinnare kan kringgå reglerna. För allas skull sak vi ge er en summering av vad som hänt och vad som ska hända nu.

Allting började i höstas när det tillkännagavs att Charlotte Perrelli ska vara gästprogramledare i den andra semifinalen tillsammans med den permanenta programledaren Gina Dirawi. Hänt Extras redaktion applåderar, nu kommer det ju finnas mer av Charlotte Perreli att skriva om de dystra kalla februarikvällarna. Men så kom skandalen: Charlotte Perrelli gör reklam för Comviq i en ny reklamvideo.

Aftonbladet rapporterar följande:
”För frilansande programledare som gör tillfälliga inhopp under begränsad tid gäller en karantän på sex veckor före, respektive efter att programmet, eller programserien slutat sändas.”

Charlotte Perrelli slår tillbaka i ett Instagraminlägg och menar att det står i hennes avtal specificerat vilka andra uppdragsgivare och samarbetspartner hon har. SVT är ändå i chocktillstånd och kallar till krismöte.

För någon dagar sedan hamnar Charlotte Perrelli i ett smärre blåsväder igen när hon uppmanar sina följare att Molly Pettersson Hammar måste vinna årets Melodifestival. Molly deltar i samma deltävling som Charlotte Perrelli var menad att leda. SVT:s projektledare Anette Helenius säger till Aftonbladet att detta inte är lämpligt då programledare och människor i produkten ska hålla sig neutrala, men att de inte kan styra åsikter på sociala medier.

Så kom chocken imorse, Charlotte Perrelli har blivit sparkad från sitt programledarjobb. Schlagertwitter var i upplösningstillstånd, hur kunde schlagerdrottningen bli kickad? Borde inte kungligheter ha immunitet när det gäller sånt här? Nej, inte ens Charlotte Perrelli kommer undan SVT:s policy. Dock tog SVT på sig ansvaret för att det blivit ett avtalsfel och att inget ska skyllas på Charlotte Perrelli. Dock slutet gott, allting gott. Perrelli ska fortfarande uppträda nästa lördag i bland annat mellanakten, hoppas hon kuppar in The Girl där nånstans och visar svenska folket att de gjorde fel när de röstade ut henne mot någon Therese som folk uppenbarligen glömt bort.

Ikväll åker vi i Schlagerhörnan till Göteborg, också något att se framemot.