Melodifestivalens officiella app NU tillgänglig!

 

92718d7b9d2b67ae_org

Ett av förra årets mest omdiskuterade ämne under förra årets mello var röstningsappen. Alla mins vi hur våra fingrarna frenetiskt klickade på mobilskärmen, hur stressen över att hinna klicka fem gånger på sin favorit var överhängande, och vilket kaos det blev när appen kraschade i finalen. Nu är Melodifestivalens officiella app tillbaka.  En nyhet är att det nu går bra att rösta på valfritt bidrag under hela tävlingen. Appen har även designats om för att förbättra användarupplevelsen.

– Förra året kom appen för att öka publikens tittarupplevelse. Appen ska ge lust att rösta, tippa och se hur andra röstar. Den är ett utomordentligt komplement till tv-programmet. Från början var det en yngre publik som tog till sig appen men det smittade snabbt av sig på andra i tv-soffan, säger Anette Helenius, projektledare Melodifestivalen, till SVT.

Hur var det nu man röstade undrar ni? JO SÅHÄR:

1. I Melodifestivalens app röstar du med hjärtat – det är helt gratis!

2. Genom att få hjärtat i appen att växa visar du hur mycket du gillar varje bidrag

3. Du kan hjärtrösta upp till fem gånger på varje bidrag oavsett vilket bidrag som står på scenen

4. En hjärtröst är självklart lika mycket värd som en telefon- eller SMS-röst

Läs mer om appen på svt.se/melodifestivalen