Campari Camping bjuder på dragshow med schlagertema!

Foto: joakim palm karlsson

Foto: Joakim Palm Karlsson

Berätta lite kort om er själva och showgruppen”Campari Camping”.

Vi är en showgrupp som består av fyra dragqueens och två manliga dansare som har showat i fler år än vi vill erkänna (konstigt med tanke på att vi aldrig blir äldre än 21!). Tre av medlemmarna kom till för fem år sedan då vi gick solo från vår tidigare showgrupp. Därefter så har en dragqueen och två manliga dansare tillkommit.

 

Hur kommer det sig att ni skapade en sådan här showgrupp?

Det viktigaste för oss och det som varit vår ledstjärna är att alltid inkludera mycket humor. Publiken vill bli underhållen och skratta, inte bara se en snygg ”tjej” som mimar till skiva. Detta paketerar vi i fantastiska kläder som alltid sys av gruppens medlemmar med översyn av vår Sömmerska och medlem Christer. Vi gör allt själva! Från perukstyling, limma strasstenar, koreografera och skriva showens innehåll.

 

Hur kom ni fram till gruppnamnet ”Campari Camping”?

Gruppens namn kom till under en vinkväll. Vi ville att namnet skulle vara en blandning av humor och glamour alltså ”Campari Camping-Swedish Drag Mafia”.

 

Berätta om showen ”Megamix Schlagerparty med Dragshow”. Vad kan publiken förvänta sig?

Mello Megamix är en nyproducerad show passande för krog- och eventmiljö. Till premiären ville vi göra en fest med show, ett nytt koncept vi testat som sålde slut vid halloween på Madame Moustache. Det blir drinkar, barplock och mingel till showtime. Med en stor skopa humor och finess bjuder vi publiken på en kavalkad av både gamla och nya schlagerartister och deras alster. Med närmre femtio specialtillverkade kostymer, ensemble på sex personer, dans och högt tempo firas schlagern när den är som bäst!

Vår humor är kärleksfull men svartare än natten, ingen lämnas oberörd och uttråkad. Så man kan säga att vår show är det som är roligt med schlager, inte ballader med singersongwriters!

 

Vilken schlagerartist är roligast att spela?

Vi dragqueens slåss alltid om vem som ska gestalta vem i en show, och oftast är det divorna som lockar. Men i slutet av dagen gör vi till och med Cecilia Wennersten rolig, det spelar egentligen ingen roll. I stora drag är det nog de klassiska 2000-bidragen som är roligast, när man inte kunde gå upp på scen i jeans som man kan idag. Charlotte, Lena, Shirley, Sarah, Afro-Dite och så vidare. Men vi ser även till att glittra på de nyare artisterna så att både mormor och barnbarn ska hänga med!

 

Info

Mello Megamix!

Den 5 mars kl. 21:00 till den 6 mars kl. 3:00

Madame Moustache

Biljetter finns att köpa på http://www.camparicamping.se/