Robin Bengtsson – jag vill visa exakt vem jag är!

 

Foto: Jonas Ekströmer/TT
Foto: Jonas Ekströmer/TT

Robin Bengtsson är popartisten som startade sin  musikresa i tv programmet Idol där han slutade trea. Efter sin medverkan har han fortsatt skapa musik, varit på turné med sitt band och släppt två singlar. Nästa steg för Robin är Melodifestivalen.

Du kommer att medverka i deltävlingen i Göteborg, hur är magkänslan inför motståndet?

Jag känner att motståndet är väldigt tufft med namn som redan har en stor publik och tidigare bra resultat i Melodifestivalen, men jag har ändå en bra magkänsla för jag tror enormt mycket på min låt! Så jag tror det blir tufft men otroligt kul!
Skulle du kunna beskriva ditt bidrag?

Mitt bidrag är väldigt trallvänligt, har en vacker melodi men också ett modernt sound med mycket ”tryck” i. En svängig låt med munspel kombinerat med en go synt!
Du är kanske mest känd för allmänheten från din medverkan i Idol 2008. Vilket är det roligaste minnet från den tiden?

Minns hela grejen som en grymt rolig upplevelse. Var 18 år och fick flytta upp till huvudstaden och bo på hotell i 10 veckor, sjunga varje dag och träffa spännande människor! Jag lärde mig mycket under den korta perioden och dessutom lärde jag känna mig själv väldigt bra:)
Din bror Gabriel Alares har också tävlat i Idol samt varit framgångsrik låtskrivare för Ryssland i Eurovision. Detta året tävlar Gabriel som låtskrivare till Krista Siegfrids. Hur kommer det sig att ni tävlar mot varandra istället för med varandra i årets Mello?

Han är min broder från en annan moder och ja, vi har inte samma pappa heller så vi är inte mer bröder än så. Men vi är de bästa av vänner iaf. Faktiskt så skrev vi två låtar tillsammans som vi skickade in, men de kanske dyker upp framöver i andra sammanhang!
2014 ändrade du ditt artistnamn till B Robin för att sudda bort idolstämpeln, nu när du tävlar i Mello har du ändrat artistnamnet tillbaka till Robin Bengtsson igen. Hur kan detta komma sig?

När jag bytte namn till B Robin så var målet att sikta utanför Sverige. Och sen kände jag att ändra mitt namn var lite grann som att gå in i en ”roll”. Melodifestivalen är väldigt folklig så nu känner jag att jag vill visa exakt vem jag är, Robin Bengtsson heter jag och jag låter så här.
Vilken är din favoritschlager?

En av mina favoriter är Roger Pontares gamla dänga ”Vindarna viskar mitt namn”. Tycker den är mäktig. Sen sjöng jag även den i en fredagsfinal under IDOL-tiden;)