Min önskan till Måns och Petra!

Som Martin Österdahl kunde presentera igår blir det alltså Måns Zelmerlöw och Petra Mede som kommer guida den europeiska publiken (och australienska såklart!) genom Eurovision song contest i Stockholm. Nyheten blev inget OMG – ögonblick då media spekulerat länge kring duon. Däremot kommer programledarduon bli historiskt då den rymmer såväl en Eurovisionvinnare som en historisk programledare som blir den första på 42 år att bli tilldelad uppdraget för andra gången. Jag känner mig  trygg i Måns och Petras sällskap, de är så proffsiga! Bra programledarmaterial i Eurovision anser jag är en bristvara, den österrikiska trion förra året hade verkligen brist.

Om man nu får önska sig något av Måns och Petra i julklapp så är det följande:

1. En mäktig inledning – har aldrig känt mig så stolt som svensk som när Petra Mede välkomnade Europa 2013 med orden ”Welcome to the Eurovison song contest 2013!”.

2. Kvalitativ humor – finns inget värre än dålig, billig humor där programledaren drar ut på skämtet i evigheter.

3. Snygga kläder – Av någon konstig anledning lyckas alltid programledarna få på sig hemska kläder där kreativiteten är lika spårlös som passformen. Låt kreativiteten flöda snälla!

4. Ett mäktigt pausnummer, gärna i stil med det Petra gjorde 2013!