Sergey Lazarev för Ryssland 2016

Likt Ash i Pokemon som skriker ”Pikachu, jag väljer dig!” kan man se Putin utropa samma sak för vilka artister som ska representera Ryssland i Eurovision Song Contest. ”Polina, jag väljer dig!!!” lät det förra året och då slutade Ryssland tvåa med Polina Gagarinas fredsballad A Million Voices. I år är det istället Sergey Lazarev som valts att försvara Ryssland ära i tävlingen. Inte helt otippat.

Sergey Lazarev är en stor artist i sitt hemland och har redan en gång innan försökt representera Ryssland i Eurovision Song Contest. Då deltog han i deras nationella uttagning 2008 med låten Flyer. Han fick dock se sig besegrad av Dima Bilan, som senare gick och vann hela tävlingen. Sedan dess har det några gånger ryktats om att han skulle tävla för Ryssland, men det har aldrig blivit av… tills i år!

Vad kan vi förvänta oss? Förhoppningsvis en uptempolåt. Vi har haft tillräckligt många ryska powerballader om fred och kärlek och så vidare. Det är fint, men snälla bli lite mer smutsiga, lite mer busiga, vilket Lazarev förhoppningsvis kommer bjuda på. För han verkar extremt professionell och mån om att hela sin fanbase ska få något lite extra. Detta är trots allt mannen som uppträdde nästan halvt naken medan det regnade och publiken stod med parably, han borde frusit ihjäl på scenen.

Det kallar jag motivation och performance skills! Vill inte låta som Gunilla Persson, men där har man någon som verkligen leverar i vått och torrt!