Jespers Tankar Kring Startfältet

Nu efter att jag fått vila och reflektera kan jag samla mitt ord. På grund av distansen mellan oss kommer jag och Pontus göra två separata blogginlägg om våra tankar kring startfältet, så nej jag har inte gjort en Geri Halliwell i Spice Girls och lämnar Pontus själv. Från början var min besvikelse total inför årets startfält, men nu har det väl börjat ljusna lite. Så nu har jag reflekterat en liten stund och skrivit när en snabb litet inlägg.

Deltävling 1 – Göteborg:
Melodifestivalens dekadens börjar visa sig redan i första deltävling med låtar såsom Rik med Din Soldat-Albin och Mattias Andréasson, Mitt Guld med Pernilla Andersson och Bada Nakna med Samir & Viktor. Kanske dags att spela in en nya version av Doin’ the Omoralisk Schlagerfestival när man hör de låttitlarna. Ska dock bli kul att se vad hitmakaren Albin har kokat ihop och även Pernilla Andersson som 2011 deltog med mysiga Desperados. Samir & Viktor däremot är jag tvetydiga till. Visst, de var roliga förra året, men frågan är om det kanske blir lite för mycket av det goda? Deltävlingens svarta får blir Mimi Werner, vars faster är ingen mindre än Jill Johnson, och Idol-Robin Bengtsson. De känns lite som fillers i detta startfält, även om jag tror att Werner kan skrälla. Svenska folket har en liten grej för country. Sen är väl startfältets favorit Ace Wilder som 2014 fick en stor hit med Busy Doin’ Nothin’. Var inte överdrivet förtjust i det bidraget så lär betrakta hennes comeback med lite skeptis. Deltävlingens stora favorit för mig är Anna Book, släng på era glitterskor för nu ska vi köra schlager! Ingen är bättre heller än Anna Book att få igång pressen så hon kan bli ett roligt tillskott till en annars ganska ungdomlig line-up. Vem vet, kanske hon nyper Samir på rumpan eller skräller och får flest röster eller något annat kul som bara kan hända i Schlagerland.

Anna Book gav faktiskt en optimistisk kommentar till moi på Instagram
12319576_10153184511261232_456655167_n

Kul, hoppas nu att jag träffar henne på festerna och blir BFF med henne så hon kan lära mig allt hon vet om att dansa Samba Sambero!

Deltävling 2 – Malmö:
Nej, här blir jag provocerad! Tacka Schlagergudarna och Carola att Charlotte Perrelli är programledare tillsammans med Gina, för annars verkar detta helt och hållet händelselöst. Isa och David Lindgren är väl ”trevliga”, men deras artisteri framstår för mig som extremt tillgjort. Sen vad är det med denna ”supertrio” med Tommy Nilsson, Patrik Isaksson och Uno Svenningsson. Varför inte ringa några fräcka schlagerkvinnor som kunde riva igång Malmö Arena? Ja, jag vet Swedish Housewives floppade. Men folk vill se schlagerns pantertanter som Kicki, Bettan och Lottan istället för Real Housewives of Melodifestivalen. Ser framemot att se vad finska Krista Siegfrids, som representerade Finland i ESC 2013 har kokat ihop, men även Molly Pettersson Hammar som förra året oförtjänt blev snuvad på en finalplats!

Deltävling 3 – Norrköping
Oscar Zia kan bli kul, han kan, som man säger ”put on a show”
SaRaHa känns spännande, speciellt med tanke på att ingen mindre än Arash skrivit bidraget
After Dark hade varit kul om året var 2005, men förhoppningsvis är det riktig schlager.
Lisa Ajax åh du ljuva Lisa Ajax, hoppas nu de gett dig en bra låt så din karriär inte raserar som Amanda Fondells (som också tävlade i deltävling 3 2013!!!!).
Boris René du är favorittippad redan, men mer vet jag inte om ditt bidrag. Hoppas det blir bra!
Smilo känns som äkta Tinder Fuckboys och kan få många tjejer på fall säkerligen!
Swingfly feat. Helena Gutarra, ja du Swingfly, du slog ut Jenny Silver i första semin 2011 vilket jag förevigt kommer vara bitter över, men jag ger dig en chans. För din låt är skriven utav Kleerup.

PS. Har egentligen noll känslor inför detta startfält DS.

Deltävling 4 – Gävle
Här hettar det till rejält! Martin Stenmarck återvänder igen, förra gången gick det inte så bra och helt ärligt är Las Vegas det sämsta svenska bidraget sen typ Edin-Ådahl ’90 så förväntar mig inte så mycket. En annan schlagerveteran som återvänder är Linda Bengtzing som tyvärr gärna får börja dra sig tillbaka. Hon verkar mer och mer vilja bli ”seriös” och förlorar det som gjorde henne charmig. Killer Queen låter som att hon försöker vara en riktig rockbrutta och lajva Natalie Portman i V för Vendetta. Hmm, får väl se vad hon kan koka ihop.

Sen nej till Dolly Style. Kanske till Panetoz. Roligt med Zlatan-Frans. Ambivalent till Eclipse och höjer på ögonbrynen för Molly Sandén. Hon kanske inte är ett namn jag hoppar högt upp för, men jag tror definitivt hon kanske bli farlig… även om titeln Youniverse känns en aning klyschig och Cheiron-pop.

Slutsats:
Startfältet får preliminärt 2/5 enbart baserad på namnen. Kan inte hitta några riktiga bottennappsnamn, men många bara smälter samman som en ocean av artister som imorgon kommer uppträda på Bil Månsson. Det är också därför vissa av mina reflektioner blev oerhört tafatta, för jag inte bryr mig om artisterna, men tro mig människor, tro mig. Att när jag suttit där på Malmö Arena och hört Isas låt 20 gånger kommer jag säkert kunna den utantill och tro i några veckor att det är guds gåva till människan. Wait and see.