Gabriel Fontana Teixeiras tog revansch i Idol!

Victor Rolim

 

Varför tror du ”De vet du” killarna såg i dig som inte idoljuryn såg?

Jag fick faktiskt jättebra feedback från juryn som gjorde mig väldigt glad, och för mig var deras feedback det viktigaste. Men jag tror att “De vet du” såg min gnistan på ett annat sätt, de såg hur färgglad jag var, mina kläder, min dans, min rapp, samt min brasilianska bakgrund. Jag tror att de såg något unikt hos mig som de gillade. Kanske att de såg något i mig som de inte hade sett förut.

 

Du verkar vara väldigt orädd som person, finns det något som du tycker är läskigt?

Ja, jag är orädd! Bara 20 år gammal packade jag allt, lämnade familj och vänner, för att flytta till ett okänt land på andra sidan jorden. Det är ett exempel. Jag är en mycket positiv person vilket har hjälpt mig att våga mer. Dessutom kommer jag från en svår verklighet i Brasilien där jag varit tvungen att vara stark. På grund av det har jag lärt mig att vara stark och orädd. Det finns ingenting som skrämmer mig nu.

 

Hur kommer det sig att du flytta till Sverige?

Jag flyttade för kärlekens skull. Min man är svensk.

 

Jag har hört att du är känd i Brasilien, berätta lite mer om detta?

Jag är ett stor Britney Spears fan! För några år sedan gjorde jag och min vän en rolig video för att hedra femårsjubileet sen Britney rakade huvudet. I videon rakade jag också mitt huvud vilket gjorde klippet populärt i Brasilien. Efter det jobbade jag som DJ och sen gick allt som på räls. Dock skulle jag inte säga att jag är känd i Brasilen eftersom det lever 200 miljoner människor i landet. Däremot vet jag att  många människor vet vem jag är. När jag la upp min audition från Idol på min facebooksida med undertexter på portugisiska fick inlägget 50.000 tittningar på ett par dagar! Det är mycket imponerande!

Vad hoppas du att ”Revanschen” kan ge dig i din framtida musikkariär?

Just nu jobbar jag på min första singel och jag kan säga att den är en del av mig! Jag vill bara spela in fler låtar, inspirera människor, skapa en show fylld med färg och energi som får folk att dansa från Malmö upp till Kiruna. Jag kommer fortsätta göra musik och hoppas att folk gillar det.

 

Vad vill du jobba med förutom musik?

Allting jag gör och vill göra är kopplat till musik. Jag är en dansare, jobbar med cirkus, är fotograf för en tidning, och även en människorättsaktivist. Jag vill skapa något som integrerar alla dessa delar och göra det med glädje, något som jag också tror folket behöver just nu. Jag skriver också på en bok om mitt liv och om att växa upp som homosexuell i ett homofobiskt land som Brasilien. Jag vill kunna visa människor att man aldrig är ensam och att vi kan åstadkomma saker om vi bara kämpar tillräckligt mycket för det.  

Jag älskar att träffa nya personer och “Revanschen” möjliggör verkligen det för mig. Jag vill nå ut till alla människor, därför använde jag mig utav teckenspråk under min vinnarintervju i idol extra.

(Ni kan se vinnarintervjun här nedan!)