Schlagerhörnans fem snabba frågor till Idol-Adam

Foto: TV4

Schlagerhörnan har frågat Idolaktuelle Adam Torssell fem snabba frågor. Han var webbjokern som har levererat stadiga framträdande två veckor i rad nu och ska ikväll framföra låten Dancing in the Moonlight.

Du kom in som webbjoker i årets tävling. Vad ser du för nackdel och fördel med att inte exponerats lika mycket för svenska folket hittills?

 

– Jag tror att fördelen för mig är att jag är nytt blod, vissa kanske tycker det är spännande och att många tittare kommer in i fredagsfinalerna och börjar kolla.

Nackdel är just att jag inte har exponerats lika mycket, de andra har hunnit bygga up en trogen fan-bas som stöttar dem, kan tänka mig att det gör så att jag måste hålla mig jämn i min utvecklingskurva om jag ska ligga bra till.

Om MTV hade ringt och sagt till dig ”Du ska få uppträda på VMA och får fria tyglar”. Hur hade ditt scenframträdande sett ut då, och vad för sorts låt hade du velat köra?

– Bra fråga! Det hade varit ett framträdande med lite Justin Timberlake stuk och eventuellt även den typ av musik om jag får drömma lite, säg ”What comes around” eller ”Can’t feel My face” – The Weeknd

Ditt bästa konsertminne och varför?

– 1997 Michael Jackson. Grym showartist, det fanns allt, dans, grymma låtar, bra sång, bra publiknärvaro. Näst bäst var Faith no More på Peace and Love dagen efter Michael jacksons död

 I din bio på TV4 har du skrivit att bl.a. Michael Jackson, Elvis Presley och Robin Thicke är musikaliska förebilder. Eftersom alla dem är män undrar vi bara om du har någon kvinnlig musikalisk förebild?

Ja absolut har jag det! Aretha Franklin, Florence and The machine, Banks för att nämna några jag tycker är har fantastiskt bra sång och musik

Eftersom vi bloggar för en skånsk tidning så har några små fåglar viskat i våra öron att du har pluggat i Lund. Så därför måste vi fråga, vad är det bästa med att studera och bo i Lund?

 

– Haha bra fåglar! Jag bodde 1.5 år i Lund vid clementstorget så två saker redan där som var bra, Ica Malmborgs öppet till 23 och tågstationen som man kan ta sig till på 2 min. Jag tycker Lund är en väldigt fin stad, med kullerstenar och x-antal torg. Botaniska är fantastisk och Lundagård är alltid mysigt att gå igenom. Så det bästa med Lund är dess charm och fina ytor

————————————————————————————————————————

Ikväll kl 20.00 är det dags för veckofinal numero 2 och det innebär att deltagarna ska sjunga one hit wonders. En blandad samling med låtar.

 1. Anna-Sofia Monroy – Schakles (Mary Mary)
 2. Bori Shoyebo – Baby Love (Mothers Finest)
 3. Tove Burman – Don’t Mess With My Man (Lucy Pearl)
 4. Magnus Englund – Tainted Love (Soft Cell)
 5. Axel Schylström – Save Tonight (Eagle Eye Cherry)
 6. Ida da Silva – Gotta Tell Ya (Samantha Mumba)
 7. Simon Zion – Somebody That I Used To Know (Gotye)
 8. Adam Torssell – Dancing In the Moonlight (Toploader)
 9. Martin Almgren – Bad Day (Daniel Powter)
 10. Amanda Winberg – What’s Up (4 Non Blondes)
 11. Frans Walfridsson – The Reason (Hoobastank)