Intervju med idolen Ida Da Silva

 

Foto: tv4
Foto: tv4

Under auditionturnén i Malmö träffade jag en cool brud vid namn Ida Da Silva. Då var jag nästan säker på att hon skulle gå långt i tävlingen ( vilket jag självklart skriver nu i efterhand för att låta smart). Hur som helst har Ida tagit juryn med storm och är framme i kvalet. Jag pratade med henne för att höra hur känslorna är nu.

När vi pratades vid i Malmö sa du att du skulle lägga mer fokus på dig själv och mindre på de andra deltagarna, hur tycker du att du lyckades med det? 

Jag tycker jag klarade det ganska bra. Jag försökte helt enkelt gå in i det och tänka att det faktiskt är en tävling där jag tävlar ensam. Och det funkade ju riktigt bra.

 

Förra gången du var med i idol åkte du ut i gruppmomentet, var du nervös att upprepa misslyckandet i år? 

Usch ja, jag var väldigt nervös för att åka ut på samma moment. Jag tänkte hela tiden ”bara jag klarar mig till solosången så är jag nöjd”. När jag fick reda på att jag gick vidare grät jag av lycka i timmar tror jag.

 

Nu är du vidare till kvalveckan, hur ska du glänsa där? 

Nu är det dags att visa vem Ida är! Tittarna har ju i stort sett bara fått se min audition, och för att de ska få lära känna mig bättre som artist har jag valt en låt som visar vilket sound jag är ute efter. Jag vill trivas och ha kul på scen, och det kommer jag med mitt låtval!

 

Hur har reaktionerna varit från korvkiosken, har du fått en egen meny uppkallad efter dig ännu? 

Haha! Jag har faktiskt fått väldigt mycket reaktioner på jobbet, mer än jag trodde jag skulle få. Folk har kommit fram och sagt jättefina saker om mig, och några har frågat om de fått ta foto. Vilket de självklart får!

 

Det jag slogs av i Malmö var din coolhet i allt från kläder till sättet att vara på, vad tänker om det? 

Tack så mycket! Jag är ju väldigt kläd- och modeintresserad, och jag tycker det är viktigt att man som artist vågar ha sin egen stil och sticka ut. Jag har aldrig gillat att ha på mig något som alla andra har på sig, utan jag följer trender men gör det till mitt eget.

 

Om du fick planera ett drömframträdande på en  MTV gala, hur skulle det se ut? 

Oj! Det var en rolig fråga! Det beror helt och hållet på vilken låt jag hade uppträtt med. Men något jag alltid drömt om är att få en låt skriven av Sia Furler, hennes texter berör mig så mycket. Så det hade varit mäktigt att få göra!