Malmö ute ur leken, vad händer nu?

Som Sydsvenskan kunde avslöja i veckan så kommer Malmö inte anordna ett Eurovision song contest i Sverige en andra gång. Det som sätter stop för evenemanget är dels Malmö Redhawks matcher, två internationella konserter, två stora kongresser och hästshowen Apassionata, som omöjliggör för SVT att abonnera arenan från slutet av april fram till Eurovision i maj. Väldigt tråkigt tycker vi på schlagerhörnan.

När nu Malmö lagt sig står kampen främst mellan Göteborg och Stockholm. Särskilt i Göteborg arbetar man febrilt med olika förslag för att få evenemanget till staden. Det har diskuterats allt ifrån tak eller inte på Ullevi, och Göteborg & Co kommer också sockra budet med en än så länge hemlig ”specialare”.

Men det finns också andra aspiranter så som  Linköping, Karlstad, Umeå och Örnsköldsvik. Enligt allehanda.se har Örnsköldsviks kommun  gjort en presentationsfilm över uppläggets struktur. Med andra ord är det fortsatt många intressenter med i striden.