Måns blev Eurovisions riddare i vit rustning

Det var nära. Moskva 2016 såg ett tag ut att bli verklighet, något som hade inneburit ännu ett år i ett land som inte står för HBTQ-personers rättigheter. Minnena från Moskva 2009 och Baku 2012 låg tätt på minnet. Men då, mitt bland all kaos och burop från publiken (även om Polina inte hade behövt få dem i ansiktet, då hon var en stjärna ikväll), kom hjälten Måns som riddaren i den vita skölden på hästen. Poäng efter poäng klättrade vi närmre och närmre segern och till slut drog vi ifrån. Måns Zelmerlöw, killen som ansågs vara mer kabaré än popstjärna under Idol är nu vinnare av Eurovision Song Contest. Den sjätte vinsten för Sverige betyder att vi nu är en vinst ifrån Irlands rekord. Vi tackar Måns Zelmerlöw för en fantastisk insats och blickar nu framåt mot Eurovision song Contest 2016 som kommer hållas i la Suède.

Resten av topp fem var som väntat. Rysslands vackra ballad kom tvåa med en förtjusande Polina Gagarina som verkade uppriktigt berörd av all kärlek hon fick från de som tyckte om henne. Italiens pompösa ballad kom trea och visar att topp fem-länderna kan om dem vill, take not Storbritannien! Påtal om västerländer som fick Tyskland och värdnationen Österrike inga poäng alls, något av en sällsynthet på senare tid. Belgien Loïc kom fyra och Australiens Guy Sebastian kom femma. Det blev därmed en ganska testosteronfylld topp fem. Det blev heller inga stora favoritfall, utan de mest presterade efter resultat.

Nu blickar vi framåt till ett spännande 2016? Vart kommer det hållas, vem kommer vara programledaren och allt möjligt. Detta är så spännande. Mer rapportering om årets Eurovisionfinal kommer med resultat osv imorgon.

Men nu ska vi fira, Godnatt!