Oddsen talar för Svensk vinst!

Om man ska tro oddsen blir det ett svensk jubelvrål imorgon. Måns Zelmerlöw har varit favorit lågoddsare enda sedan mellovinsten i mars och fortsätter vara det inför finalen. Men konkurrensen är stenhård. I vassen lurar både Ryssland, Australien och Italien.

Rysslands Polina Gagarina har gjort positivt intryck på såväl publik som tv-tittare trots hemlandets masskritiserade politik. Låten A Million Voices är utan tvekan en av årets bästa, liveframträdandet likaså. Australiens intåg i Eurovision har skapat stora rubriker inom schlagervärlden vilket har gett Guy Sebastian bra PR inför tävlingen. Dessutom är Tonight again en kanonlåt som bärs upp på ett magnifikt sätt av Australiensaren. Sist men inte minst kommer det tredje hotet från smörsångarnas land Italien som skickat tre herrar med imponerande röstomfång. kärleksballaden Grande amore är dock en enda stor klyscha för mig personligen, något som övriga eurovisionfans verkar avguda.

Med andra ord kan det bli allt annat än en Loreenseger imorgon. När det kommer till eventuella hot finns det även länder som Israel, Estland, Spanien och Belgien som kan sno poäng från Måns. Men så här ser topp tio ut enligt oddsen.

1. Sverige: Måns Zelmerlöw – ”Heroes”
2. Ryssland: Polina Gagarina – ”A Million Voices”
3. Italien: Il Volo – ”Grande Amore”
4. Belgien: Loïc Nottet – ”Rhythm Inside”
5. Australien: Guy Sebastian – ”Tonight Again”
6. Estland: Elina Born & Stig Rästa – ”Goodbye to Yesterday”
7. Serbien: Bojana Stamenov – ”Beauty Never Lies”
8. Norge: Mørland & Debrah Scarlett – ”A Monster Like Me”
9. Lettland: Aminata Savadogo – ”Love Injected”
10. Azerbajdzjan: Elnur Huseynov – ”Hour Of The Wolf”