Sverige gick till final!

Inför kvällens andra semifinal var Sverige och Måns Zelmerlöw den stora förhandsfavoriten. Men allt har inte gått som planerat. Tekniken har strulat, Måns har inte satt alla steg rätt, och Eurovisions presschef ville sätta skeppar i hjulet för honom enligt media. Men i afton visade Måns äntligen hur ett scennummer skall framföras. Allting satt perfekt och jublet från publiken lät inte vänta på sig. När det sen stod klart att Sverige var vidare till final var lättnaden stor. Förhoppningsvis kan nu Måns slappna av mer och verkligen njuta av sin resa. Inför finalen ligger Sverige nummer ett på oddslistorna i tätt följd av Ryssland, Italien och Australien. Jag ser fram emot en hård fajt om topplaceringarna och hoppas givetvis att nästa års evenemang går av stapeln i Sverige. Men mycket återstår som sagt.

Som andra nordiska land tog sig också Norge vidare med sin fina ballad. Annars har de nordiska länderna inte haft ett lyckat år där både Danmark, Finland och Island åkte ut i semifinalerna. Israels Nadav Guedj fick även han fira en finalplats genom sitt effektiva upptemponummer som fick publiken på riktigt glatt humör. Även han kan bli farlig på lördag så där får Måns se upp.

Här är finalisterna från semifinal 2

Litauen: Monika Linkueté och Vaidas Baumila – This Time

Montenegro: Knez – Adio

Norge: Mörland och Debrah Scarlett – A monster like me

Israel: Nadav Guedj – Golden boy

Lettland: Aminata – Love injected

Azerbajdzjan: Elnur Huseynov – Hour of the wolf

Sverige: Måns Zelmerlöw – Heroes

Cypern: John Karayiannis – One thing I should have done

Slovenien: Maraaya – Here for you

Polen: Monika Kuszynska – In the name of love