Presschef misstänks för Facebook-attack på Måns!

En skandal är på väg att upptäckas i Eurovision. Ännu en gång är det svenske Måns Zelmerlöw som får stå i centrum. Den gregiska medienyhetssajten Typologies uppger att Eurovisions presschef Jarmo Siim skall ha skickat ett Facebook-meddelande till en grekisk journalist innehållande orden ”Mellan oss, fortsätt attackera den svenska låten och sätt press på oss.”

I en intervju med Aftonbladets Torbjörn Ek säger en pressad Siim att han inte känner igen citatet, och att han inte vill spekulera i det för tillfället.

– Jag vill inte spekulera i det för tillfället. För det här är ny information och vi håller på att undersöka det här för att se att allt hanterats korrekt. Detta sa han till Aftonbladet.

Enligt uppgifter från TT skall den grekiska journalisten som fick meddelandet ha skrivit ner det svenska bidraget vid tidigare tillfällen. Därför tror jag att det handlar om en förfalskning. I vilket fall ser jag allvarligt på det som skett och hoppas EBU reder ut det hela.