Såhär röstade svenska folket under alla deltävlingar

 
Semifinal 1
Skärmavbild 2015-03-19 kl. 12.38.45
Inget förvånande här. Rösterna för omgång nummer ett bestämde vilka som skulle gå vidare. Intressant är dock att Elize Ryd & Rickard Söderberg fick mer telefonröster än Jessica, Dolly Style och Behrang Miri feat Victor Crone. En företeelse som kommer ske i fler deltävlingar. Men det ställer också frågan: vilka är det som röstar under omgång 2? Röstar de yngre fortfarande eller blir omgång två ett sätt för de artister som tilltalar en äldre publik att plocka hem röster? Eller är detta en indikation för hur enbart telefonröstningen faktiskt skulle se ut? Låt oss kika vidare. (Glömde nämna att Eric Saade är den artist som procentuellt fick mest röster gentemot sitt startfält)

Semifinal 2

Skärmavbild 2015-03-19 kl. 12.46.00

 

Här blir det spännande. Tack vare att Magnus Carlsson fick tillräckligt mycket röster i omgång två så gick han om Samir & Viktor, som ledde under omgång 1. Ännu mer förvånande är väl det faktum att Linus Svenning lyckades kamma sig åt flest röster i omgång två. 2.

Semifinal 3
Skärmavbild 2015-03-19 kl. 12.46.07

 

 

I semifinal 3 var Jon Henrik storvinnaren. Han var den klara vinnaren i båda omgång 1 och omgång 2 och var den artist som plockade hem flest röster under hela Melodifestivalen under omgång 2. Andreas Weise vann även han mycket på telefonrösterna i omgång 2, men inte tillräckligt mycket för att ta sig till final. Här kan man även se att Isa faktiskt bara fick fjärde mest röster i Omgång 2, men hon hade för stort övertag i omgång 1 för att någon skulle gå om henne.

Semifinal 4
Skärmavbild 2015-03-19 kl. 12.46.13
JTR, artisten som fick minst röster av svenska folket i finalen, fick även minst röster i omgång 2, men lyckades ändå ta sig till final. Trots att det är lite att gå på, kan man nog ändå dra slutsatsen att vissa artister vann mer på apprösterna än andra. Där JTR kan nämnas. Ej förvånande är det väl därför att både Caroline & Hasse drog in mycket röster under omgång 2, men ändå fick de se sig själv utslagna respektive gå till andra chansen. Men ingenting kunde stoppa Måns, som är den artist som fick flest röster under en deltävling i år.

Andra Chansen
Skärmavbild 2015-03-19 kl. 13.00.50

Inga större överraskningar här

Final
Skärmavbild 2015-03-19 kl. 13.01.59

Här ser vi hela resultatet från i lördags. Måns vann stort.