Andra chansen: Schlagerhörnan tycker till och tippar!

Duell 1: Andreas Weise vs. Linus Svenning

Jesper: Jag börjar faktiskt smälta lite för Andreas Weises låt. Den är liksom svängig och sådär medan Linus Svennings låt och framträdande känns mer statisk och ja, ospännande. Hoppas och tror på Andreas Weise!

Pontus: Förutsätter att detta kommer bli en svår och jämn duell mellan dessa herrar. Min favorit är Andreas med sitt Las Vegas show. Detta kan gå hur som helst.

 

Duell 2: Hasse Andersson vs. Kristin Amparo

Jesper: Detta är orättvist. Både Hasses glada countrydansband och Kristins maffiga powerballad förtjänar att vara i final. Mitt skånska hjärta klappar för Hasse, men det råder ingen tvekan om att Kristin har den bästa låten. Hoppas på Kristin, men tror Hasse!

Pontus: Den andra duellen bjuder på stora kontraster mellan Hasses glada dansbandscountry och Kristins powerballad. Från en början kändes Hasse ganska chanslös mot Amparos kanonlåt. Men fighten har tätnat och Hasse vinner nog mycket på att vara folkkär vilket Kristin inte är ännu.

 

Duell 3: Dolly Style vs. Dinah Nah

Jesper: Det är dagisduellen där Dolly Style troligtvis kommer ta hem det med sitt sockersöta scenframträdande, men Dinah Nah förtjänar en elogé för att faktiskt tänka på Eurovision Song Contest och vad som är mest passande där.

Pontus: Denna duell kan man kalla den banala upptempoduellen. För mig personligen kvittar det om Dockorna eller Dinah Nah går vidare men jag drar till med de förstnämnda.

 

Duell 4: Behrang Miri feat. Victor Crone vs. Samir & Viktor

Jesper: Duetternas duell. Båda låtarna är helt okej, men det de båda vinner på är sina namn. Behrang har anlitat Malena Ernman medan Samir vinner på sitt Paradise Hotel-kändisskap. Tyvärr tror jag Malena Ernmans hjälp kommer lite för sent och används alldeles för dåligt. Så Samir & Viktor går vidare här, vilket inte är helt pissenödigt. För de höjer stämningen!

Pontus: Trots att Behrang och Victror tagit hjälp av självaste Malena Ernman för att höja deras låt, är fortfarande Samir & Viktor ett står vassare, inte musikaliskt men om man ser till hela paketet.

 

Pontus och Jesper tippar:
Andreas Weise
Hasse Andersson
Dolly Style
Samir & Viktor