Torsdagsrep: Hasse Andersson vs. Kristin Amparo

Hasse Andersson – Guld och gröna skogar
”Det var sommar, guld och gröna skogar” kul med lite nostalgi. Riktig äkta nationalromantik. Hasse är charmig och verkar ha charmat många röstare sen han deltog och han har klättrat upp på både Spotify och Itunes, bra för att vara en ”veteranartist”. Han verkar, det vill säga, fått den yngre publiken att fatta vad han gör, men han har ju även sina äldre fans och halva Skånes befolkning som går helt crazy bananas över denna hyllning till den skånska dialekten.

Hitlistan: Ingen Placering
Itunes:
#14
Spotify: 
#17

Kristin Amparo – I See You
Det råder ingen tvekan om saken. Kristin Amparo har den bästa låten i år och det har väl nästan varenda tidning och tyckare konstaterat. Men såhär ligger det till. När en favorit går till Andra Chansen förlorar den oftast sin lyster, det blir som att man vaknar upp efter en perfekt dag och ser de gråa molnen.

Hitlistan: Ingen placering (#1 på Heatseekerlistan)
Itunes: #31
Spotify: #46

Koll på läget
Kristin är pressens favorit, men jag tror Hasse har vunnit folkets hjärtan. Så detta blir nog en promenadseger för honom, tyvärr. För Kristin har den bästa låten och hennes klass hade behövts i finalen!