Torsdagsrep: Andreas Weise vs. Linus Svenning

I den första duellen på lördag ställs den potenta svärmorsdrömmen Andreas Weise mot förra årets skräll Linus Svenning.

Andreas Weise – Bring Out the Fire:
Andreas Weise gör inga fel under dagens rep. Han ler, sjunger lagom intensivt, visar att han är potent. Typiskt Ladies Night-framträdande. Pyron är fortfarande i det minsta laget. Tyvärr, trots att många klagat. Låten har inte direkt växt. Fortfarande en billig Robbie Williams-kopia utan eget liv. Ansträngt och forcerat, men det funkade för Martin Stenmarck.

Hitlistan: Ingen Placering
Itunes: #54
Spotify: #59

Linus Svenning – Forever Starts Today:
Lilla tama Linus Svenning. Han ser så bortkommen ut på scenen i detta high concept-nummer. Som att sätta Jim Carrey i ett Shakespeare-drama eller Madonna i en opera. Svaga framträdanden har ju dock inte varit något problem för Linus att ta sig vidare innan och låten har visat sig vara populär på listorna sen han uppträdde i Malmö.

Hitlistan: #22
Itunes: #52
Spotify: #21

Koll på läget:
Varken Andreas eller Linus har varit så upphajpade av pressen. Deras låtar har gått obemärkt förbi och in i andra chansen och det kommer bli en jämn strid om vem som går till finalen. Båda fiskar röster med sina sammetslenar blickar och lätt karismatiska utstrålningar. Den jag såhär på förhand skulle tippa gå till final är Andreas Weise. Han har Ladies Night-publikens röster och en större bredd bland andra röstare, men Linus Svenning gick det ju bra för förra året och låten har blivit en smärre radiohit. Så en jämnstrid där jag tror kändisbarnet drar det längsta strået.