Här är årets programledare!

Foto: Zara Zeidlitz Pontus intervjuar Sanna och Robin
Foto: Zara Zeidlitz
Pontus intervjuar Sanna och Robin

Vilket år det varit för dig Sanna med framförallt din tredjeplats i Eurovision och allt, kan du beskriva den upplevelsen?
Gud jag har knappt landat ifrån det skulle jag säga. Det var fantastiskt att få vara i Köpenhamn och representera Sverige. Att få leva sin dröm i två veckors tid därnere var underbart.

Av alla dina melodifestivalserfarenheter hur rankar du programledarskapet då?
Det går ju inte att ranka känner jag. Det här är en dröm som går i uppfyllelse så jag är så stolt och glad över att jag får göra det här. Det är också kul att få göra detta tillsammans med Robin, vi trivs jättebra i varandras sällskap. Så jag bara njuter.

Robin du är van programledare sedan tidigare och har bland annat din egen talkshow ”Robins”. Hur nervös är du inför att leda festivalen?
För det första sänds inte ”Robins” live vilket gör att jag blir extra nervös att leda detta program för allting kan hända. Sen är det ju melodifestivalen det största programmet i Sverige med fyra miljoner tittare. Så självklart är jag nervös ändå.

Vad har ni för förväntningar på årets festival?
Det kommer vara en sådan fantastik resa tror jag. Innan när jag varit med och tävlat själv har jag bara varit med några veckor medan i år blir det hela tävlingen vilket är kul. Det skall bli spännande att få arbeta med alla olika människor, få se nya arenor hela tiden och bara få uppleva detta äventyr (Sanna).

Men som sagt man kanske bara får göra detta en gång i livet så det gäller att verkligen njuta. Sen så hoppas jag att folk kommer tycka om det vi har planerat (Robin).