Mollys hemliga dröm går nu i uppfyllelse!

Foto: Pontus Källström
Foto: Pontus Källström

 

Hur kändes dagens första repetition?
Väldigt kul! Jätteskönt att få vara här och sjunga, det känns som att man har kommit hem faktiskt.

Hur menar du då?
Det var längesedan jag gjorde TV och stod på scen överhuvudtaget liksom. Det kändes skönt att vara tillbaka för det är kul.

Du kom fyra i idol 2011 men vad har du gjort sedan dess?
Jag har medvetet gått under jorden till min skrivargrotta. Efter idol var det så många som tyckte och tänkte vad jag skulle göra och jag hade många röster i huvudet. Men för att jag skulle klara mig i denna bransch var jag tvungen att först och främst ta reda på vilken artist jag skulle vara. Därför har jag suttit hemma och skrivit låtar men även gått klart skolan.

Du har faktiskt varit med om en melodifestivalseger själv men då som flickvän till din dåvarande pojkvän Robin Stjernberg. Gav hans vinst dig mersmak att delta själv?
Alltså Melodifestivalen har alltid varit en hemlig dröm för mig så både ja och nej. Jag var ju med Robin och såg hur fantastiskt det var för honom och det var ju kul. Men jag fick också se baksidan av det hela och just att man blir väldigt trött och att det är mycket press. Samtidigt är det så det är inom musikbranschen överhuvudtaget vilket är svårt att komma bort ifrån. Men absolut fick Robins vinst mig att få mersmak för tävlingen.