Makedonien har valt sitt bidrag till ESC 2015!

Medan varken bidrag eller artister presenterats i svenska melodifestivalen har Makedonien allaredan utsett sin representant till Eurovison song conetst i Österrike 2015. Det vinnande bidraget heter ”Lisja Esenski” och sjungs av den makedoniska artisten Daniel Kajmakoski. Man kan ju fråga sig varför Makedonien väljer att utse sin vinnare redan nu, kanske tänker man att först är bäst? När jag lyssnar på låten skulle jag anse att den taktiken i sådant fall borde diskuteras. För även om ”Lisja Esenski” inte på något sätt är en kalkonlåt så är det heller ingen melodi som fångar mitt musikhjärta, den är snarare en axelryckning. Vi får väl se om herr Kajmakoski lyckas bättre än sin föregångare Tijana Dapčević som missade Eurovisionfinalen tidigare i år!