Vår åsikt om årets programledarduo i melodifestivalen 2015!

I dag offentliggjordes vilka två programledare som skall hålla i Sveriges största underhållningsprogram, melodifestivalen, nästa vår. Det blev Sveriges egna schlagerdrottning och eurovisiontrea Sanna Nielsen, samt en av Skånes skönaste profiler Robin Paulsson. Tillsammans skall åter en skåneduo ta sig an detta minst sagt svåra men också ärofyllda uppdrag att lutsa oss tv tittare genom Melodifestivalen 2015. Vi får hoppas att valet av programledare faller sig bättre i smak hos svenskarna än förra årets fiasko.

Mycket kärlek till Sanna på sociala medier!

Det var minst sagt positiva reaktioner som öste ur sociala medier när Sanna Nielsen ropades upp som en av årets två programledare. Folk från både Sverige men också utlandet var inte sena med att gratulera Sanna till det nya uppdraget. Däremot har reaktionerna på Robin Paulsson kommit i skuggan av sin programledarkollega. Bland annat skriver twitteranvändaren @Samthefabulous att ”Udda men okej att välja Sanna! Men vafan…Robin?”. 

Positiv respons från pressen! 

Både från Aftonbladets och Expressens experter hörs en försiktig positiv ton till programledarvalet. Markus Larsson skriver att ”Med Paulsen och Nielsen betonar SVT programmets breda och folkliga karaktär”. Expressens Anders Nunstedt är även han nöjd med programledarduon och skriver att ”Få artister signalerar Melodifestivalen som Sanna”. Nunstedt är dock osäker på om Robin Paulsson kommer hålla live, men betonar samtidigt att Robin kommer göra bra ifrån sig när det kommer till sketcher och liknande.

Våra funderingar!

Visst hade det varit roligt med en riktig diva alá Mede men om Sanna vågar ta mer plats på scenen och vissa mer personlighet i sitt programledarskap kan det här ändå bli bra trots allt. Sen går det inte att frånse ifrån att Bromöllas stolthet är en av Sveriges mest folkkära ansikten, det är självklart till hennes fördel.

När det kommer till valet av Robin Paulsson så ser vi även positivt på detta. Han är en rolig och stabil programledare. Dock har han mest hållit i intimare program som hans egna talkshow ”Robins”, melodifestivalen är en så mycket större produktion. Förhoppningsvis håller nerverna och då kan han bli riktigt vass.

Sen har ju manusförfattaren ett mycket viktigt jobb att utföra. Som vi nämnde innan fallerade förra årets programledarskap och detta berodde till stor del på manuset som höll en låg nivå. Så detta året är vi förväntansfulla på att man gjort sin hemläxa ordentligt.