Melodifestivalen kommer till Skåne – Två gånger om

Idag presenterades värdstäderna och datumen för 2015 års upplaga av Melodifestivalen. Det är en blandning av gamla hållplatser och nya vistelser, där tävlingen kommer göra stopp två gånger om i Skåne. Malmö Arena som kommer hålla den andra deltävlingen den 14 februari, medan Helsingborg Arena förvånansvärt nog får hålla i andra chansen. Detta blir den första gången tävlingen sätter sin fot i Helsingborg. Tävlingen ska också för första gången besöka Östersund. Finalen kommer återigen hållas i Friends Arena, något som inte har mötts med stor entusiasm då arenan föregående år har fått kritik för dålig akustik och att den är alldeles för stor.

Deltävling 1: Den 7 februari, Göteborg, Scandinavium
Deltvling 2: Den 14 februari, Malmö, Malmö Arena
Deltävling 3: Den 21 februari, Östersund, Östersund Arena
Deltävling 4: Den 28 februari, Örebro, Conventum Örebro
Andra Chansen: Den 7 mars, Helsingborg, Helsingborg Arena
Final: Den 14 mars, Stockholm, Friends Arena