Kris för Allsången!?

Endast 1208000 såg tisdagens program av ”Allsång på skansen”, de näst sämsta tittarsiffrorna sedan år 2000.

Med ett ras på en halv miljon tittare sedan förra veckan blev tisdagens ”Allsång på skansen” allt annat än en succé.  Kritiken lät inte heller vänta på sig och enligt många av Aftonbladets läsare kändes programmet oengagerat. 

Själv instämmer jag i denna kritik. Programmet var energifattigt, publiken var måttligt intresserad av allsångerna. Det dröjde ända till Gunhild Carling entré innan stämningen höjdes ett par snäpp. Måste säga att ”Lotta på Liseberg” engagerade mig i mycket högre grad.

Man kan dock inte bara skylla de dåliga siffrorna på Petra Marklund eller SVT. De låga tittarantalet beror antagligen på fotbolls vm som fångar näst intill hela världens uppmärksamhet för tillfället.