Dags för andra allsångskvällen!

Dags för andra programmet av Allsång på skansen och idag gästar Markus Krunegård, Nina Persson, Sanna Nielsen, Gunhild Carling, Jany Schella och Seinabo Sey.

Vad kan man då säga om kvällens gäster? Markus Krunegård var tidigare mest känd som sångare i popbandet Laakso, men har också varit medlem i gruppen Hets. 2008 släppte Markus sitt första soloalbum Markusevangeliet, där den mest framgångsrika låten blev ”Jag är en vampyr”. Sedan dess har han gett ut ytterligare fem album, uppträtt på en mängd olika festivaler, vunnit P3 guld, och dessutom hunnit med att vara radioprogramledare i P3 Live Session. Det är tredje gången som Markus uppträder på allsångens scen.

Nina Persson är främst känd som frontfigur i rockgruppen The Cardigans, men har också varit medlem i bandet A Camp. Detta år släppte Nina sitt första soloalbum Animal Heart, där singlarna ”Animal Heart” och ”Dreaming of Houses” placerat sig på svensktoppen.

Sanna Nielsen var kvinnan som efter sjunde försöket lyckades vinna den svenska melodifestivalen, och dessutom kamma hem en tredjeplats åt Sverige i Eurovision song contest 2014. Skulle förvåna mig stort om Sanna inte kör ”Undo” ikväll.

Gunhild Carling är en trumpetgalen jazzmusiker från Stockamöllan som gjort shower sedan hon var sju år gammal. I våras deltog hon i Let´s dance och slutade trea. Det blir knappast några stilla minuter att förvänta när Carling kliver upp på scenen ikväll.

Jany Schella är främst musikproducent och låtskrivare och har samarbetat med artister som Carola, Peter Jöback, Modern Talking och Kelly Rowland. Jany blir den första romen att uppträda på Allsångsscenen någonsin.

Seinabo Sey har tidigare körat bakom artister som Oskar Linnros och Maskinen. Hennes första singel ”Younger” blev en braksuccé, och detta efter att den norska musikern Kygo släppte en remix på låten i Norge och USA. Seinabo är nu aktuell med sin andra singel ”Hard Time” som även den fått mycket bra kritik.