The Wiener takes it all!

Kvällens mest omtalade artist blev också kvällens mest uppskattade artist. Med sin läckra stämma och sitt  glamourösa skägg fick  Conchita Wurst publiken i B&W Hallerene att explodera, helt plötsligt kändes alla andra bidrag ointressanta! Lika mycket hat som Ryssland fick i tisdags lika mycket kärlek fick Österrike ikväll, det är ett bevis på att det finns hopp om ett öppet och tolerant Europa. Oddsen har dessutom sjunkit rejält på den skäggiga damen och hon  ligger nu tätt efter Sanna Nielsen om att ta hem segern.

Däremot gick även två länder vidare vars bidrag kritiserats för att vara sexistiska, nämligen Vitryssland och Polen. Donatan & Cleo sjunger bland annat om att det ligger i de slaviska kvinnornas natur att vara sexobjekt och kärna smör. När Aftonbladets Torbjörn Ek frågade ut den polska artisten om sexistanklagelserna så svarade Cleo att det inte handlar om flickor utan om musik, vilket är ett mycket märkligt argument enligt mig.

Vitryssland får även räknas som den största skrällen i semifinal två då bidraget enligt mig var minst sagt tacky, länder som Israel förtjänade en finalplats så mycket mer!

Här är de tio finalisterna från semifinal två!

Finland

Grekland

Malta

Norge

Polen

Rumänien

Schweiz

Slovenien

Vitryssland

Österrike