Protestlistor mot Österrike!

Om det inte räckte med att Ryssland blivit uppmärksammad för Krimkonflikten har landet tillsammans med Vitryssland skapat en ny skandal i årets Eurovision.

Österrike representeras i år av den 25 åriga dragshowartisten Conchita Wurst, eller Tom Neuwirth som han egentligen heter. Genom att bära skägg och klänning har Conchita Wurst fått smeknamnet ”Den skäggiga damen”. Aftonbladet skriver att artistens deltagande i Eurovision har nu retat upp familjeföreningar i både Ryssland och Vitryssland i den grad att man nu har börjat samla in namnlistor för att stoppa ett eventuellt deltagande.

I en intervju med Aftonbladet säger Conchita Wurst att namnlistorna inte påverkar henne men hon påpekar dock att ”mänskliga rättigheter tydligen inte är allmänt förekommande på 2000-talet”.

Dragshowartisten slår även tillbaka mot Ryssland och Vitryssland genom att skriva på en egen protestlista mot att Putin visar upp sig i bar överkropp, något som enligt Aftonbladet uppskattades av Eurovisonpubliken.

Det är skönt att se att Tom Neuwirth står upp för sina rättigheter och även kan göra humor av det hela. Samtidigt tycker jag det är sorgligt och beklagligt när människor har sådan enformig syn på mänskligheten.