Pontus topp 32!

Efter fem veckors hårt arbete är Schlagerhörnan inne på sin sista vecka som bloggare för skånskan i Melodifestivalen. Mycket har vi fått höra och mycket har vi tyckt till om. När nu alla bidragen har spelats upp för mig är detta min topp 32 lista i år!

1. Sanna Nielsen – Undo

Sanna NielsenFoto: Magnus Liam Karlsson/SVT

Från den första gången man fick höra ”undo” har Sanna Nielsen varit vinnarkandidat hos nästan samtlig media. Jag kan inte annat än att sjunga med i hyllningskören. Sanna är som allra bäst när hon får sjunga sina smäktande ballader, både röst och budskap är så övertygande. Om detta går till Eurovision kan Sverige mycket väl hamna topp fem.

2. Helena Paparizou – Survivor

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

När ”survivor” bara gick till andra chansen i Malmö hördes det många burop från europeiska fans, bara det var en indikation på att hennes chanser i Eurovision skulle bli stora. Jag älskar låten, särskilt för att den är så kraftfull. I scenframträdandet visar Helena dessutom att hon är nummer ett.

3. Ellen Benediktson – Songbird

wpid-20140130_212635.jpg

Första gången jag hörde ”Songbird” i en salong på Savoj tänkte jag att ”detta kommer skrälla!”. Efter att ha följt repetitionerna kändes dock inte Ellens låt lika givande längre. Men visst skrällde hon och gick till final. Nu har jag börjat få känslor för låten igen.

4. Outtrigger – Echo

Outtrigger Foto: Magnus Liam Karlsson/SVT

Outtrigger stod för Melodifestivalens bästa rock i år, om inte genom tiderna.  Om bandet haft en annan duellant i andra chansen hade en finalplats varit säkrad enligt mig. Nu blev det inte så men ”Echo” åker inte ur min spellista på ett tag!

5. Mahan Moin – Aleo

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En av mina favoriter i Malmö var ”Aleo” men när resultatet redovisades räckte det bara till en sjundeplats för Mahan. I efterhand kan man säga att Mahan kom i den svåraste deltävlingen och om hon till exempel hade tävlat i Göteborg kunde det blivit avancemang garanterat. Detta är dessutom ett bidrag som vilket Medelhavsland som helst hade kunnat tävla med i Eurovison, med en bra slutplacering skall tilläggas.

6. Ace Wilder – Buisy doing nothing

Ace Wilder Foto: Magnus Liam Karlsson/SVT

I media har man sagt att ”Buisy doing nothing” är den enda låten i tävlingen som känns 2014, med andra ord låter Ace som en blandning av Avici och Icona pop. Visst stampar jag med i takten men min snobbiga sida säger att detta inte är en bra låt, förivrande!

7. Anton Ewald – Natural

Anton Ewald Foto: Magnus Liam Karlsson/SVT

Vet ej om det är min besvikelse över att ”Natural” inte är lika huckig som ”Begging” som gör att jag tycker mindre om Anton i år. Låten i sig är bra och den växer efter några lyssningar, but still, Anton var hetare 2013.

8. JEM – Lovetrigger

JEM Foto: Magnus Liam Karlsson/SVT

I andra chansen tog det slut redan efter första omgången. Hos mig är JEM topp tio och det tycker jag dem förtjänade också att komma i tävlingen. Hoppas att ”Lovetrigger” kommer att spelas mycket på radion framöver.

9. Yohio – To the end

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Även om ”To the end” låter mer Andreas Johnsson än Yohio är det ändå en fullt godkänd rocklåt. Scenframträdandet förhöjer även låtens värde.

10. Alcazar – Blame it on the disco

Alcazar - Blame It On The Disco Foto: Magnus Liam Karlsson/SVT

Det känns som om Alcazars tid är förbi och att deras deltagande i Melodifestivalen är mer en livboj för karriären än ett försök till seger. Men fortfarande är det så att discogruppen konkurrerar ut många bara genom deras närvaro.

11. Panetoz

12. Josef Johansson

13. Elisa Lindström

14. Oscar Zia

15.  Dr Alban feat Jessica Folcker

16. Shirley Clamp

17. Linus Svenning

18. Linda Bengtzing

19. Alvaro Estrella

20. Little Great things

21. Martin Stenmark

22. Pink Pistols

23. Manda

24. Ellinore Holmer

25. Cajsa Stina Åkerström

26. State of drama

27. I.D.A

28. Janet Leon 

29. Ammotrack

30. Sylvester Schlegel – Bygdens son

Sylvester kändes chanslös redan innan repetitionerna hade tagit sin början och han blev också sist i sin deltävling. Detta är inget som kommer finnas på min spellista i framtiden.

31. EKO – Red

Ett försök till 80-tals nostalgi som slutade som ett sömnpiller!

32. The Refreshments – Hallelujah!

Här behövs det mycket refreshments för att genomlida denna låt.