Den sämsta Melodifestivalen i modern tid??

 

PicMonkey Collage

Den militära konflikten mellan Ukraina och Ryssland hårdnade till ordentlig, och Helena Paparizou och Lunis Svenning gick till final i Melodifestivalen, dagens två största nyheter i Sverige.

Gårdagens program inleddes med eldslukare och bomber, en vara som tv tittarna skulle få smaka mer av under kvällen. För aldrig tidigare har andra chansen innehållit så mycket rocklåtar som i årets festival. Sen kan man ju alltid ifrågasätta hur hardcore State of Drama och Ammotrack är, men ändå. Outtrigger och sin sida är desto hårade och skakade om Lidköpningspubliken med både groul och Hannibalmask.

Men rocken fick tillslut se sig besegrad av en grekisk gudinna och en skånepåg.  Skall jag vara ärlig firar jag inte Lunis Svennings finalplats med gräddtårta men eftersom Martin Stenmark stod för motståndet i duellen hade det kvittat vem av dem som hade gått vidare, butter hade jag blivit ändå.

Däremot korkar jag gärna upp min schlager prosecco för Helena Paparizou, vilken skön revansch! Jag vågade aldrig riktigt hoppas på att svenskarna skulle ge ”Survivor” en andra chans men efter fredagens publikundersökning såg det ljusare ut där hon hamnande etta. Själv har jag alltid älskat låten och sjunger den högt och falskt när jag duschar. Nu när väl Helena knipit en finalplats ökar hennes chanser att vara med i striden om sångfågeln tror jag, och det för att den internationella juryn står för halva makten.

Om vi lämnar det musikaliska för en stund och riktar våra blickar mot programmet var showen lika deprimerande som sist, med undantag för Tiffany Persson och Emelie the Forest halvnakna dansare som fungerade lite som lyckopiller. Teknikstrulet var påtagligt vilket bland annat ledde till att grafiken visade fel bidrag som gått vidare. Priset denna vecka tar dock Nours kläder som fick Elisas Klänning att framstå som elegant. Det känns som om hela produktionen tappat fotfästet totalt och allting känns bara beige, precis som Nours kläder.

Är detta det sämsta melodifestivalsåret i modern tid??