Tempen på Linda Bengtzing

Schlagerveteranen Linda Bengtzing intar på lördag Melloscenen för femte gången. Innan har hon varje gång gått till final, förvisso via andra chansen under första försöket, och gett oss schlagerklassiker såsom Alla Flickor och Jag Ljuger så Bra. I år ställer hon upp med låten Ta Mig, skriven av bland annat Nicke Borg, och sägs vara en ny sida av Linda som vi får se. Vi på Schlagerhörnan har haft en liten frågestund med Linda Bengtzing och så här svarade hon om sina känslor inför tävlingen.

Hur lik är ”Ta Mig” dina föregående Melodifestivalsbidrag? Är det hyfsat likt, en naturlig evolution eller kommer det att chocka fansen?
Ingen chock men väl en överraskning… Låten saknar tonartshöjning, ingen shufflestänkare. Men energin är den samma. Den är den röda tråden kan man säga…
Jag trotsar inte tiden längre utan är före den. Har skapat en egen genre med den här låten. Vågat vara modern och retro i samma andetag!

Om du får välja en färg att beskriva din låt och shownummer med, vilken färg hade det då varit?
Guldgul och rött!!! Varmt och härligt….

Hur är nerverna nu inför din femte medverkan i Melodifestivalen?
I dallring. Jag är nervös då låten ändå är i ny uniform. Jag kommer garanterat göra någon besviken och duktiga flickan som jag i hela mitt liv försökt vara, vill jag ju göra alla nöjda. En omöjlig ekvation.
Jag är nervös och väldigt förväntansfull. Som en tävlingshäst i startfållan!

Varje människa har sina egna måsten i form av snacks, dricka och dylikt när man ser på Melodifestivalen. Vad måste finnas på bordet när du ser på Melodifestivalen hemma?
Jag är lika nervös när jag tittar som när jag deltar… det är så nära och igenkänning så jag kan inte äta nåt. Men gärna popcorn både före och efter.

Du tävlar i samma deltävling som Alcazar, som också är veteraner i detta sammanhanget. Om du hade fått välja en av deras låtar som du själv hade velat ha framfört i Melodifestivalen, vilken hade det varit?
Ironiskt nog provsjöng jag ”Headlines” som de tävlade med senare. Jag tackade nej till låten då jag gärna vill sjunga på svenska. Men jag hade nog velat tävla med ”Not a sinner….”

Vi på Schlagerhörnan önskar Linda Bengtzing lycka till på lördag och att hennes låt är, liksom hennes föregående låtar, en blivande Melodifestivalsklassiker. 

Linda Bengtzing - Ta mig Foto: Magnus Liam Karlsson/SVT