”Det finns vissa människor som sagt att jag är förrädare!”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I början av 2000-talet var hon Greklands Eurovisondrottning. På fem år tog hon både en tredjeplats 2001 med Antuiqe, och vann hela tävlingen 2005 som soloartist. Hon gjorde framgång på svensk radio med låtar som My number one och Mambo, men sen blev det tyst. Nu är hon tillbaka i Sverige för att göra comeback. Vi på schlagerhörnan har intervjuat Helena Paparizou.

Du är ju ganska stor i Grekland, har det blivit någon mediebevakning för att du skall delta i Melodifestivalen?

Ja Gud! det finns vissa människor som har sagt om en är en förrädare, men det tycker inte jag att jag är. Så jag tänker inte ens spendera någon energi på det. För Sverige är ju ändå det landet där jag är uppvuxen, och jag har alla rättigheter att känna mig som halv- om inte helsvensk ibland. Men mina föräldrar är ju greker och det finns ju mycket grekisk kultur i min familj, och jag är stolt över att ha representera Grekland också. Men jag är minst lika glad att göra det här i Sverige, och för Sverige om jag få chansen att göra det i Eurovison. Men nu pratar vi inte Eurovision utan Melodifestivalen.

Du är ju en gammal Eurovisionvinnare, tror du att det finns någon press på dig att prestera resultatmässigt? 

Inte på grund av Eurovison! Jag har absolut en viss press för att jag varit bra borta väldigt länge från Sverige. Det finns vissa människor som inte vet vem jag är, vissa människor som kommer ihåg hur jag var. Det är dessutom minst sju-åtta år sen svenska folket såg mig sist. Det jag sätter press på mig själv är ju att jag gör bra ifrån mig och att jag får igenom min historia, och att folk kommer tycka om låten och mitt framträdande.

/Och vi på Schlagerhörnan önskar Helena lycka till !