De gamla rävarna Sanna Nielsen & Alcazar toppar oddsen

Det är bara en vecka tills att Anders Jansson och Nour El Refai hälsar välkomna och skjuter av startskottet till vad som kommer att bli en månad utav Melodifestivals-yra. Bakom allt det pråliga, dramatiska och kitschiga kan man lätt glömma att det faktiskt är en låt som ska vinna vi ska leta fram, som sen kan representera oss i Köpenhamn! Därför är det spännande att se vilka låtar och artister som, innan allt börjat, är favoriter att ta hem det hela.

Bra Odds så har man sammanställt ett antal betting sidors odds och satt samman. Det vi ser är att topp tio är en brokig blandning av nykomlingar och gamla veteraner. Alcazar är den artist flest tror  kommer vinna, men de är inte solklara favoriter, utan Sanna Nielsen ligger strax inpå.  Det är lustigt att se dessa gamla rävar som favoriter då de senaste årets favoriter har varit yngre och nyare artisterna såsom Danny, Loreen och Eric Saade. Men med tanke på den goodwill man märkte Alcazar hade förra året när de var mellanakt och att Sanna Nielsen är evigt folkkär, så ska man aldrig underskatta dem. Däremot så höjer jag ett finger för att Sanna Nielsen kan floppa. När hon uppträdde 2011 så hade hon mycket goodwill från då hon förlorade, och goodwill räcker inte förevigt (Dagens trendord idag: goodwill). Det som Sanna Nielsen har gjort bra däremot är att hon alltid dröjer några år innan hon försöker igen, vilket gör så att folk inte tröttnar på henne, såsom många andra schlagerdivor har fått smaka på. Sen efter Alcazar & Sanna så hittar vi flickidolerna Anton Ewald, Yohio och Oscar Zia där jag tror att  Ewald har bäst chans. Han känns som en artist med hela paketet. Helena Paparizou tränger sig emellan dessa killarna. Hon är förvisso en gammal Eurovision-vinnare och har varit hajpad att deltaga i flera år, men hennes popularitet visade sig vara relativt liten under Let’s Dance. Frågan är om detta är något relevant i Melodifestivalen?

De sista placeringarna i topp 10 hittar vi Martin Stenmark, Janet Leon, Panetoz och Linus Svenning. Har svårt att tro att någon av dessa kommer bli livsfarliga under finalen, men alla av dem kan mycket väl ta sig till finalen. Martin har efter sin flopp i Eurovision 2005 lyckats med att göra en stor comeback och är  älskad av många. Janet Leon fick mycket goodwill efter förlusten ifjol, och med en ballad signerad bland annat Jimmy Jansson, så kanske hon kan ta sig minst till andra chansen. Panetoz, hitmakarna bakom Dansa Pausa Dansa kommer nog få en radiohit oavsett placering. Däremot så är jag osäker på Linus Svenning. Visst det är en ballad signerad av Fredrik Kempe, vilket kan betyda den är bombastisk och vacker, men förra gången han skrev en svensk ballad till en kille så slutade det i Tid Att Andas som kom sist i sin semifinal. Men med tanke på att han ligger så högt upp på oddset så kanske man kan undra om folk vet något som man själv inte vet?

Resten av listan kan ni hitta på Braodds, och här är ett utdrag utav listan. Glöm inte att vi har Twitter också, så följ oss där med!

Skärmavbild 2014-01-25 kl. 09.13.49