Nöjesbloggens julfavoriter

Julens musik
Foto: TT

Julmusik… Det är en blandning mellan pest och kolera å ena sidan och något ganska härligt å den andra. Det sistnämnda i alla fall när man håller igen i alla fall lite grann på det sockersöta. Nu finns det lite av den varan även i min julspellista, det går liksom inte att klara sig helt utan den varan.

Här kommer i alla fall mina julfavoriter just nu. Det blir lite gammalt (Eartha Kitt och Brenda Lee), lite relativt nytt (Elin Ruth och Tracey Thorn), lite klassiskt (Malena Ernman och Yo-Yo Ma) och lite punk (Ramones och Bad Religion). Och naturligtvis de två eviga julfavoriterna Fairytale of New York (The Pogues och Kirsty MacColl) och All I want for christmas is you (Mariah Carey).

Ralph Bretzer
Ralph Bretzer är webbredaktör och musikkritiker (och ibland kulturreporter) på Skånskan.se och NorraSkåne.se.

Ålder: 49 år.
Bor: I Kungsladugård i Göteborg och Östervärn i Malmö.
Lyssnar på: Country, punk, soul och hiphop. Och en hel del annat. Just nu: Ic3peak, Stevie Nicks, Miley Cyrus och Jinjer.
Läser: De levande döda av Gunilla Jonsson & Michael Petersén.
Ser just nu: Lovecraft country, The Boys och The Good Place.

Kontakt: ralph.bretzer@skd.se
Instagram: @rioteer

Alla bilder tagna av mig om inte annat anges.

Arkiv