Videopremiär med Sista Bossen och ny klubb

Ni vet känslan. Man håller på med någonting viktigt och har bråttom med det. Så plingar det till i facebook-appen. Om och om igen. Och i mailkorgen. Och så kommer det sms. Och nyhetsflashar. Sedan ringer det också. Det går inte att ignorera. Vips var koncentrationen bruten och man måste börja om från början igen med att ta sig tillbaka till det man höll på med.

Då kan det kännas som att man vill springa till skogs eller att släppa ut någon maskin på landet och låta basebollträet göra kaos med den a la filmen Office Space.

Någonstans i den känslan tar Malmöbandet Sista bossen sitt avstamp med sin nya låt och video En teknisk död. Eller så känns det i alla fall. Själva beskriver de den som ”nonsens”.

– Låten var menad att handla om ”den tekniska döden” vilket är att tänka kallt och rationellt över sin egen död och även diskutera sin kommande död avslappnat och sakligt med andra, berättar sångaren och gitarristen Hampus Sundén i ett facebook-meddelande (passande nog med tanke på videons tema).

– Det var dock väldigt svårt att skriva en text med det temat så egentligen handlar den bara om vad Frans och Hampus pluggade under tiden som låten skrevs. Kort sagt är det nonsens och videon är ännu mer nonsens eftersom vi försökte hitta en ny mer uppenbar tolkning av den tekniska döden. Allt i allt är vi mycket nöjda.

Låten, som är den första singeln från bandets kommande album som de planerar att släppas i januari, var den allra första bandet skrev tillsammans.

– Fast det var inte en bra låt före Fredrik och Patrik ändrade lite saker i den något år efter att den skrevs. 

Musikaliskt skickar låten, i god Sista Bossen-anda, tankarna till skånska popsärlingar i rakt nedstigande led från Philemon Artur & the Dung till Bob Hund. Punkiga gitarrer möter progressiva melodier.

* * *

Ikväll spelar Sista Bossen på Plan B, skivlabeln Kollektivets nya klubb i det som tidigare var technoklubben Kontxtkällarens lokaler på Norra Grängesbergsgatan. Klubben smygöppnade redan igår men premiärfesten håller på ända till på söndag. Förutom Sista Bossen står Som Åska, Nova Blast och The Guilt på scenen ikväll.

Plan B är en medlemsklubb men man kan registrera sig som medlem via Kollektivets hemsida.

 

Ralph Bretzer
Ralph Bretzer är webbredaktör och musikkritiker (och ibland kulturreporter) på Skånskan.se och NorraSkåne.se.

Ålder: 49 år.
Bor: I Kungsladugård i Göteborg och Östervärn i Malmö.
Lyssnar på: Country, punk, soul och hiphop. Och en hel del annat. Just nu: Ic3peak, Stevie Nicks, Miley Cyrus och Jinjer.
Läser: De levande döda av Gunilla Jonsson & Michael Petersén.
Ser just nu: Lovecraft country, The Boys och The Good Place.

Kontakt: ralph.bretzer@skd.se
Instagram: @rioteer

Alla bilder tagna av mig om inte annat anges.

Arkiv