Lite bilder från tisdagen

Tradjazz 2

Foto: Ralph Bretzer

En lugnare del av stan… Gustav Adolfs torg med sina matstånd och Gustavscenen i dess mitt bjuder på sjudande folkliv under festivalen, inte minst en solig eftermiddag som den igår. Med en lätt kringående manöver kommer man in på innergården till Valhallapalatset. Här lever tradjazzen och dixielandmusiken i högönsklig välmåga under devisen Backyard Jazz på ett av festivalens senaste scentillskott.

Tradjazz 1

Tradjazz 3

Även de boende tycktes uppskatta musiken.

Clowner 1

Samtidigt på Gustav.

Clowner 2

Boy & Bear 2Australiensarna Boy & Bear. Recension hittar ni här. Om någon till äventyrs undrar varför det är vajrar spända som ett ”bokhyllan Ivar-kryss” (som kollegan Stefan kallar det) framför scenen så gjordes det för att staga upp den i den stundtals kraftiga blåsten.
Boy & Bear 1

Ane Brun 1

Ane Brun sparkade igång musiken på Stora scenen.  Recension finns att läsa här.Nina KinertBakom sig hade Ane Brun utmärkta kompbandet Tonbruket och sångerskan och keyboardisten Nina Kinert.

Dan BerglundBasisten Dan Berglund som bland annat spelat i jazzbandet Esbjörn Svensson Trio.
TrummisarTonbruket-trummisen Andreas Werlin (till höger i bild) som också är känd från duon Wildbirds & Peacedrums fick extra uppbackning av Ola Hultgren som bland annat setts spela med Edda Magnason tidigare i sommar. Och med tjejerna nedan.

First Aid Kit 4Körtjejer de luxe. First Aid Kit gästade Ane Brun på en låt innan det var dags för dem att på egen hand fylla Stortorget till sin kapacitet. Recension av den spelningen läser ni här.

Ralph Bretzer
Ralph Bretzer är webbredaktör och musikkritiker (och ibland kulturreporter) på Skånskan.se och NorraSkåne.se.

Ålder: 48 år.
Bor: I Kungsladugård i Göteborg och Östervärn i Malmö.
Lyssnar på: Country, punk, soul och hiphop. Och en hel del annat. Just nu: Nadia Tehran, fka twigs, Sarah Klang.
Läser: Elton Johns självbiografi och Fredrik Strages 242..
Ser just nu: The Deuce, His dark materials. Ser gärna om gamla avsnitt av favoritserierna Buffy the Vampire Slayer, Six Feet Under och Veronica Mars.

Kontakt: ralph.bretzer@skd.se
Instagram: @rioteer

Alla bilder tagna av mig om inte annat anges.