En ordvrängare av rang

Emil Blogg

Foto: Ralph Bretzer

Det är tajt mellan spelningarna på festivalen och jag missar allt för många som jag verkligen vill se. Hinner i alla fall klämma in en tre kvart av Emil Jensens spelning på Stortorget innan jag måste rusa iväg till nästa gig.

Jensen har lyckats dra ihop en rejäl publik på Stortorget. Och det är inte svårt att förstå varför med hans sympatiska framtoning, fina låtar och ”mellansnack” som får minst lika mycket utrymme som såångerna.

Jensen har också lyckats skapa sin egen genre i brytningspunkten mellan pop, visa, estradpoesi, stand up och politisk agitation. Han är en ordvrängare av rang och jag har svårt att bestämma mig för i vilken av kapaciteterna jag gillar honom mest. Han lyckas väldigt väl i dem alla.

Men till syvende og sidst är det nog ändå som ordkonstnär han lyser klarast.

Ralph Bretzer
Ralph Bretzer är webbredaktör och musikkritiker (och ibland kulturreporter) på Skånskan.se och NorraSkåne.se.

Ålder: 49 år.
Bor: I Kungsladugård i Göteborg och Östervärn i Malmö.
Lyssnar på: Country, punk, soul och hiphop. Och en hel del annat. Just nu: Ic3peak, Stevie Nicks, Miley Cyrus och Jinjer.
Läser: De levande döda av Gunilla Jonsson & Michael Petersén.
Ser just nu: Lovecraft country, The Boys och The Good Place.

Kontakt: ralph.bretzer@skd.se
Instagram: @rioteer

Alla bilder tagna av mig om inte annat anges.

Arkiv