Elliphant ställer in

ELLIPHANT

Foto: Lars Pehrsson/SvD/TT

Elliphants spelning som skulle ägt rum på fredag på Malmöfestivalen är inställd. Det är årets tredje riktigt tunga avbokning efter Charlie XCX och Foxes.

– Det är logistiska skäl på deras sida som gör att Elliphant tvingats ställa in, säger Jakob Svensson som är bandbokare för Malmöfestivalen.
– Vi har försökt hitta annan speltid eller annat datum som kunnat passa men inte fått ihop någonting.

Förhandlingar med en möjlig ersättningsakt pågår och Jakob Svensson hoppas att inom kort ha klart besked. Då kommer ni hitta information om det här.

* * *

Det var ju f**! Jag hade verkligen sett fram emot den spelningen.

* * *

Anna Pauline 2

F9to: Ralph Bretzer

Ja, då var vi halvvägs igenom festivalen. Den här festivalbevakaren börjar känna sig lite småsliten men det är normalt för mig under Malmöfestivalen. Framåt tisdag onsdag brukar jag alltid ha en downperiod innan jag kommer in i andra andningen.

För att mota Olle i grind såg jag till att få mig en tidig start på den femte dagen. Trots att jag bevakat Malmöfestivalen för Skånskans räkning i ett antal år – om jag inte missminner mig är det åtminstone femte gången jag bevakar den – så har jag aldrig dristat mig in till Bluestältet. Så det såg jag till att göra idag. Vid lunchtid spelade Anna Pauline Jazzkvintett. Anna Pauline (med Andersson i efternamn) har jag recenserat tidigare på skiva och tyckt mycket om.

Det kanske kan te sug något otippat med jazz i ett bluestält men Anna Pauline har en skön bluesbotten i musiken, och en röst som spänner från ömsint och vacker till nästan lite rå på en uppjazzad version av bluesstandarden Got my mojo workin’.

På det hela taget är det en ganska perfekt start på dagen. Solsken utanför, skön musik inne. Och solsken har vi ju inte varit bortskämda med hittills under festivalen. Ska vi ta detta som ett tecken på att det vänder nu.

 

Anna Pauline 1

Ralph Bretzer
Ralph Bretzer är webbredaktör och musikkritiker (och ibland kulturreporter) på Skånskan.se och NorraSkåne.se.

Ålder: 48 år.
Bor: I Kungsladugård i Göteborg och Östervärn i Malmö.
Lyssnar på: Country, punk, soul och hiphop. Och en hel del annat. Just nu: Nadia Tehran, fka twigs, Sarah Klang.
Läser: Elton Johns självbiografi och Fredrik Strages 242..
Ser just nu: The Deuce, His dark materials. Ser gärna om gamla avsnitt av favoritserierna Buffy the Vampire Slayer, Six Feet Under och Veronica Mars.

Kontakt: ralph.bretzer@skd.se
Instagram: @rioteer

Alla bilder tagna av mig om inte annat anges.