TOYT putsar vidare på sitt recept

14_noje_turnTurn off your Television. Foto: Pressbild

Ny höst innebär nytt album från malmöitiska folkpoptrion Turn off your television. Men tre album på lika många år hade det varit förståeligt om bandet hade tappat lite av sin fart på vägen men så är inte fallet. Plattorna har hållit en hög och jämn kvalitet – och till stor del hållit sig till den redan från början utstakade vägen. Save all the liars (Sound of wool) är på intet sätt något undantag.

save-all-liars
Turn off your Television
”Save all the liars”
(Sound of wool)
Betyg: 4

Jon Rinneby och hans kollegor har inte fått någon “A writer’s cramp” som de själva sjunger om. Istället putsar bandet vidare på sitt recept bestående av skäggrock, klassisk pop och 60-talets folkrock.

Det är hantverksskickligt utsnidade popmelodier i lekfulla arrangemang som framförs på ett som känns som känns väldigt levande. Framförallt bär bandet på en värme i sitt uttryck som jag tycker väldigt mycket om. Frågan är om de inte med “Save all the liars” fått till sitt bästa album hittils. Jag är böjd att tycka det. Framförallt växer sig deras låtskrivande bara starkare och starkare.

Ralph Bretzer
Ralph Bretzer är webbredaktör och musikkritiker (och ibland kulturreporter) på Skånskan.se och NorraSkåne.se.

Ålder: 49 år.
Bor: I Kungsladugård i Göteborg och Östervärn i Malmö.
Lyssnar på: Country, punk, soul och hiphop. Och en hel del annat. Just nu: Ic3peak, Stevie Nicks, Miley Cyrus och Jinjer.
Läser: De levande döda av Gunilla Jonsson & Michael Petersén.
Ser just nu: Lovecraft country, The Boys och The Good Place.

Kontakt: ralph.bretzer@skd.se
Instagram: @rioteer

Alla bilder tagna av mig om inte annat anges.

Arkiv