Barnasinnet i behåll

Det är svårt att, som född på 70-talet, inte få en nostalgisk tår i ögonvrån bara man tänker på kombinationen Janne Schaffer och Lasse Åberg. Electric Banana Band är för evigt en del av den egna barndomen man gladeligen fört över till sina egna barn. Om jag inte minns fel var äldste sonens två första musikskivor just med Electric Banana Band.

scha
Lasse Åberg och Janne Schaffer
”Musik/Schaffer Text/Åberg”
(Universal)
Betyg: 3

De grånade herrarna firar nu 50 år sedan första samarbetet i SVT-program. Nästa sommar står de på Sweden Rocks scen med Electric Banana Band och tillsammans har de nu släppt en skiva med mer vuxen musik. Det hade nu inte varit Lasse Åbergs texter om inte det varit en stor portion glatt vansinne. Kalla det musik för vuxna med barnasinnet i behåll.

Titeln, Musik/Schaffer Text/Åberg, är kanske inte så fantasifull men på innehållet låter de fantasin leka desto friare. Det är ganska underhållande men går mig ändå rätt spårlöst förbi när de, till exempel, som ovan leker Swedish House Mafia (förlåt, jag menar Swedish Mouse Mafia, naturligtvis).

 

Ralph Bretzer
Ralph Bretzer är webbredaktör och musikkritiker (och ibland kulturreporter) på Skånskan.se och NorraSkåne.se.

Ålder: 49 år.
Bor: I Kungsladugård i Göteborg och Östervärn i Malmö.
Lyssnar på: Country, punk, soul och hiphop. Och en hel del annat. Just nu: Ic3peak, Stevie Nicks, Miley Cyrus och Jinjer.
Läser: De levande döda av Gunilla Jonsson & Michael Petersén.
Ser just nu: Lovecraft country, The Boys och The Good Place.

Kontakt: ralph.bretzer@skd.se
Instagram: @rioteer

Alla bilder tagna av mig om inte annat anges.

Arkiv