En (syster) sol som värmer

På Siestafestivalen 2012. Foto: Ralph Bretzer

Bättre och bättre skiva för skiva. Så kan man sammanfatta Isabel “Syster Sol” Sandbloms skivkarriär så här långt. För varje platta sjunger hon bättre, samtidigt som både texterna och musiken blir vassare.

Syster Sol ”Mellan raderna” (Universal) Betyg: 4

Så inte minst på nya Mellan raderna. Det är en samtidig avslappnad, varm, rolig, lekfull, stilsäker och allt igenom sympatisk platta.

På sina håll har ett hårdare, mer elektroniskt sound, smugit sig in vilket ger skivan en större spännvidd. Trots det känns den inte ett dugg splittrad, bara mer varierad och underhållande.

Bland många favoriter finns den indiskfärgade Throw it on the floor, tillsammans med Dirty Jens (missa inte den fantastiska videon), och den sköna duetten med Aki från Labyrint, “Full fokus”. Den sistnämndas handlar om de fördomar som finns mot reggaen som musikform, inte minst från myndigheternas sida, och titeln hade kunnat stå som motto för hela skivan.

Egentligen har Mellan raderna bara en enda svag punkt. Det är en onödig, Marcus Price-signerad, remix av inledande Inte som det verkar.

Betyg: 4

Ralph Bretzer
Ralph Bretzer är webbredaktör och musikkritiker (och ibland kulturreporter) på Skånskan.se och NorraSkåne.se.

Ålder: 49 år.
Bor: I Kungsladugård i Göteborg och Östervärn i Malmö.
Lyssnar på: Country, punk, soul och hiphop. Och en hel del annat. Just nu: Ic3peak, Stevie Nicks, Miley Cyrus och Jinjer.
Läser: De levande döda av Gunilla Jonsson & Michael Petersén.
Ser just nu: Lovecraft country, The Boys och The Good Place.

Kontakt: ralph.bretzer@skd.se
Instagram: @rioteer

Alla bilder tagna av mig om inte annat anges.

Arkiv