WOW Showmanship av den högre skolan

Miguel1

Foto: Ralph Bretzer

När Miguel sparkar igång framåt natten är det nästan så att man tappar andan. Det är klassiskt amerikanskt showmanship av den högre skolan och det är väl inte förmätet att gissa sig till att förebilderna är Prince och Michael Jackson.

Movesen är stensnygga – varje ny piruett och split drar ned applådåskor – och timingen är oklanderlig. Rösten skäms inte heller för sig och bandet är snortajt och funkigt med precis rätt mängd rocknrollklös i gitarren.

Låtkatalogen är väl av naturliga skäl kanske inte uppe där med prinsen från Minneapolis och efter det inledande fyrverkeriet tappar spelningen tempo. Men när han avslutar med sköna hiten #Beautiful – på skiva en duett med Mariah Carey – glömmer jag gärna det.

Miguel2

Ralph Bretzer
Ralph Bretzer är webbredaktör och musikkritiker (och ibland kulturreporter) på Skånskan.se och NorraSkåne.se.

Ålder: 50 år.
Bor: I Kungsladugård i Göteborg och Östervärn i Malmö.
Lyssnar på: Country, punk, soul och hiphop. Och en hel del annat. Just nu: Linn Koch-Emmery, Jinjer, November.
Läser: Colson Whitehead Den underjordiska järnvägen.
Ser just nu: Kamikaze, Beforeigners och American Horror Story säsong 10.

Kontakt: ralph.bretzer@skd.se
Instagram: @rioteer

Alla bilder tagna av mig om inte annat anges.

Arkiv