WOW: Mindre bra party…

Efter den fina starten satsar jag på irländska dramat Dollhouse innan det är dags att bege sig till Slottsskogen och byta biomörkret mot musiken.

Grundpremissen är att ett gäng gatungdomar bryter sig in i en rik familjs hem och festar det sönder och samman. Under ytan vilar ett par hemlighetet modell större.

På filmens pluskonto hamnar några av skådespelarinsatserna, med Seana Kerslake i spetsen, personregin och ett mestadels snyggt foto.
Minuskontot är dock omfattande. Här ryms ett mer än lovligt tunt manus, brist på vettig dialog, inte särskilt trovärdiga personteckningar och en stundtals skakig klippning.

Filmens stlrsta problem är dock att storyn hade hållit för en kortfilm på sisådär en 20 minuter. Utdraget till långfilmslängf blir det mest tunt och tråkigt. Lägg därtill att frågan om varför det som händer äger rum lämnas obesvarad så får man en film vars betyg måste hamna farligt nära en etta.

Ralph Bretzer
Ralph Bretzer är webbredaktör och musikkritiker (och ibland kulturreporter) på Skånskan.se och NorraSkåne.se.

Ålder: 49 år.
Bor: I Kungsladugård i Göteborg och Östervärn i Malmö.
Lyssnar på: Country, punk, soul och hiphop. Och en hel del annat. Just nu: Ic3peak, Stevie Nicks, Miley Cyrus och Jinjer.
Läser: De levande döda av Gunilla Jonsson & Michael Petersén.
Ser just nu: Lovecraft country, The Boys och The Good Place.

Kontakt: ralph.bretzer@skd.se
Instagram: @rioteer

Alla bilder tagna av mig om inte annat anges.

Arkiv