Stryptag

Vem kan motstå en ösig blandning av hårdrocknroll, black metal och hardcorepunk med texter på norska? Inte jag i alla fall. Norska Kvelertak (som betyder stryptag på norska – ett i mitt tycke ruggigt bra bandnamn) har jag velat se länge.

Jag skulle ha sett dem på Siesta 2012 men de ställde in.

Jag skulle ha sett dem på Siesta 2013 men hela festivalen ställde in.

Nu har de blivit bokade till Malmöfestivalen och det återstår att se om den norska black metal-förbannelsen bara vilar över Hässleholm eller om den omfattar hela Skåne. Om det är det sistnämnda som gäller och de följer sin upptrappningshistorik borde det väl innebära att hela staden ställer in.

Jag hoppas i alla fall att det kommer till Posthusplatsen på tisdag om två veckor. Då ska jag se dem.

Ralph Bretzer
Ralph Bretzer är webbredaktör och musikkritiker (och ibland kulturreporter) på Skånskan.se och NorraSkåne.se.

Ålder: 49 år.
Bor: I Kungsladugård i Göteborg och Östervärn i Malmö.
Lyssnar på: Country, punk, soul och hiphop. Och en hel del annat. Just nu: Ic3peak, Stevie Nicks, Miley Cyrus och Jinjer.
Läser: De levande döda av Gunilla Jonsson & Michael Petersén.
Ser just nu: Lovecraft country, The Boys och The Good Place.

Kontakt: ralph.bretzer@skd.se
Instagram: @rioteer

Alla bilder tagna av mig om inte annat anges.

Arkiv