Fantastiska Fallulah gör återbesök

Fallulah 4 3

Fallulah från Öresundsfestivasspelningen på KB i maj. Foto: Ralph Bretzer

När danska Fallulah gästade Öresundsfestivalen i maj var det inte bara festivalens höjdpunkt utan kanske rentav det bästa jag sett på en scen hittills i år. Inte nog med att hon efter bara två album har en riktigt fin låtkatalog att hämta från, hon är också en scenpersonlighet av rang. Hon har energi, charm och utspel som gör en henne till en liveartist utöver det vanliga.

Nu får alla ni som missade henne då en ny chans, och det om bara två månader. Och alla vi som var där får en chans att återuppleva magin. Den 17 augusti, under Malmöfestivalen, tar nämligen Öresundsfestivalen över Gustav Adolfs torg, vilket bland annat innebär spelingar med Fallulah och en annan personlig favorit, Malmöbandet Babian.

Det är tidigt än men efter vad som oftentliggjorts redan kan det här bli riktigt kul. Calexico, Mavis Staples, Lindi Ortega, The Bronx, Mariam the Believer och Fallulah. Jag längtar redan!

Ralph Bretzer
Ralph Bretzer är webbredaktör och musikkritiker (och ibland kulturreporter) på Skånskan.se och NorraSkåne.se.

Ålder: 48 år.
Bor: I Kungsladugård i Göteborg och Östervärn i Malmö.
Lyssnar på: Country, punk, soul och hiphop. Och en hel del annat. Just nu: Nadia Tehran, fka twigs, Sarah Klang.
Läser: Elton Johns självbiografi och Fredrik Strages 242..
Ser just nu: The Deuce, His dark materials. Ser gärna om gamla avsnitt av favoritserierna Buffy the Vampire Slayer, Six Feet Under och Veronica Mars.

Kontakt: ralph.bretzer@skd.se
Instagram: @rioteer

Alla bilder tagna av mig om inte annat anges.