Stabilt men inte utmanande

Jill Johnson på Malmöfestivalen i somras. Foto: Ralph Bretzer 

Det finns de som fipplar med inspelningen av sina album år in och år ut. Och så finns det Jill Johnson. Varje år sedan 2005 har hon släppt minst en platta. I år är inget undantag. Lagom till juhandeln ligger nya A woman can change her mind på diskarna.

Titeln till trots: Jill Johnson har inte ändrat sig. Sedan 2003 års “Roots and wings” har hon varit den breda countryn trogen och den gör hon bättre än någon annan på våra breddgrader. Med tiden har soundet blivit lite rockigare och det klär hennes kraftfulla röst.

Trots den höga utgivningstakt håller materialet lika hög klass som framförandet. Samtidigt kan jag sakna en tydligare musikalisk utveckling, något som utmanar både mig som lyssnare och henne som artist. Som det är nu blir det “bara” ytterligare en stabil insats från en stabil sångerska.

Betyg: 3

Ralph Bretzer
Ralph Bretzer är webbredaktör och musikkritiker (och ibland kulturreporter) på Skånskan.se och NorraSkåne.se.

Ålder: 50 år.
Bor: I Kungsladugård i Göteborg och Östervärn i Malmö.
Lyssnar på: Country, punk, soul och hiphop. Och en hel del annat. Just nu: Linn Koch-Emmery, Jinjer, November.
Läser: Colson Whitehead Den underjordiska järnvägen.
Ser just nu: Kamikaze, Beforeigners och American Horror Story säsong 10.

Kontakt: ralph.bretzer@skd.se
Instagram: @rioteer

Alla bilder tagna av mig om inte annat anges.

Arkiv