Mockingjay

Foto: Scanpix

Jag har ju som bekant en lätt ohälsosam förkärlek för att försöka hålla reda på vad som händer med alla som på ena eller andra sättet var med i Buffy the Vampire Slayer. Därför är det med stor glädje jag läser att Danny Strong som spelar Jonathan (seriens resident nerd och sedemera en av Buffys tre ”archnemesesees”) ska skriva manus till de två avslutande Hunger Games-filmerna som ska baseras på boken Mockingjay.

Det är inte första gången Strong, som förutom Buffy även medverkat  som skådespelare i Gilmore Girls och Mad Men, i egenskap av manusförfattare gör om en bok till film. Nyligen fick han vid Emmygalan ta emot pris för ”Outstanding Writing for a Miniseries, Movie or a Dramatic Special” för tv-filmen Game Change som handlar om förra amerikanska presidentvalskampanjen.

Första delen av Mockingjay har premiär 14 november 2014 och den andra 20 november året därpå. Catching Fire har premiär 22 november nästa år.

Ralph Bretzer
Ralph Bretzer är webbredaktör och musikkritiker (och ibland kulturreporter) på Skånskan.se och NorraSkåne.se.

Ålder: 49 år.
Bor: I Kungsladugård i Göteborg och Östervärn i Malmö.
Lyssnar på: Country, punk, soul och hiphop. Och en hel del annat. Just nu: Ic3peak, Stevie Nicks, Miley Cyrus och Jinjer.
Läser: De levande döda av Gunilla Jonsson & Michael Petersén.
Ser just nu: Lovecraft country, The Boys och The Good Place.

Kontakt: ralph.bretzer@skd.se
Instagram: @rioteer

Alla bilder tagna av mig om inte annat anges.

Arkiv