Blasts from the past

Sitter och skriver på en recension på Bear in heavens nya platta och kommer på något sätt att tänka på denna fantastiska låt som jag helt hade glömt bort – och definitivt inte lyssnat på de senaste 20 åren. Dags att gräva i vinylsamlingen och se om jag inte har den någonstans i gömmorna.

* * *

Noterar i Huffington Post att Newt Gingrich, en av männen som tampas om posten som republikansk presidentkandidat, tar 50$ av sina supportrar för nöjet att bli fotograferad med honom. Har han lärt av Eric Saade, kanske. Intressant att att Saade uppenbarligen värderar sig själv högre än den politiske veteranen Gingrich som, oavsett vad man tycker om hans politik, ändå suttit som talman i kongressen. Ifall någon till äventyrs missat det ska ju Saade ha nästan 1 500 spänn från sina fans (till största delen barn) för en bild, en autograf och byta några ord.

* * *

För många innebär The Modern Lovers psjälvbetitlade debutplatta från 1976 det verkliga startskottet för punken och det ligger det nog någonting i, även om många (The Standells, MC5, The Stooges och Velvet Underground för att nämna några) varit med och lagt grundstenarna. Nu kommer sångaren Jonathan Richmond till Way out west. Det tycker jag är precis hur kul som helst – inte minst som jag aldrig sett honom live tidigare.

 

Ralph Bretzer
Ralph Bretzer är webbredaktör och musikkritiker (och ibland kulturreporter) på Skånskan.se och NorraSkåne.se.

Ålder: 48 år.
Bor: I Kungsladugård i Göteborg och Östervärn i Malmö.
Lyssnar på: Country, punk, soul och hiphop. Och en hel del annat. Just nu: Nadia Tehran, fka twigs, Sarah Klang.
Läser: Elton Johns självbiografi och Fredrik Strages 242..
Ser just nu: The Deuce, His dark materials. Ser gärna om gamla avsnitt av favoritserierna Buffy the Vampire Slayer, Six Feet Under och Veronica Mars.

Kontakt: ralph.bretzer@skd.se
Instagram: @rioteer

Alla bilder tagna av mig om inte annat anges.