Punk-Dag överraskar!

– Nämen, säger Punk-Dag, mannen som just nu sitter bakom mig på redaktionen.

– Lotta Engberg fyller år den 5 mars. Det är ju idag! Grattis Lotta!

Det var ju otippat. Att redaktionens mest tatuerade man skulle ha sådana böjelser, menar jag.

Men grattis, Lotta, i alla fall. Även om jag hejade på Thorsten.

 * * *

På de flesta ställen jag jobbat har det varit jag som varit det största Springsteen-fanet. Här är det dock frågan om inte kollegan Knobe är ett ännu större fan. Han tipsade mig om detta fantastiska klipp med en taggad Bruce backad av den osannolika kombinationen E Street Band, The Roots och Tom Morello från Rage against the Machine. Eller är den så osannolik egentligen?

 * * *

För övrigt anser jag att det är tråkigt att SVT skrotar sina hallåor. Om de har en väsentlig funktion att fylla med att presentera programmen ska jag väl låta vara osagt men de har definitivt varit en del av kanalens själ och identitet. Nu blir SVT lite ”vanligare” som tv-kanal. Och det var väl knappast syftet?

Ralph Bretzer
Ralph Bretzer är webbredaktör och musikkritiker (och ibland kulturreporter) på Skånskan.se och NorraSkåne.se.

Ålder: 48 år.
Bor: I Kungsladugård i Göteborg och Östervärn i Malmö.
Lyssnar på: Country, punk, soul och hiphop. Och en hel del annat. Just nu: Nadia Tehran, fka twigs, Sarah Klang.
Läser: Elton Johns självbiografi och Fredrik Strages 242..
Ser just nu: The Deuce, His dark materials. Ser gärna om gamla avsnitt av favoritserierna Buffy the Vampire Slayer, Six Feet Under och Veronica Mars.

Kontakt: ralph.bretzer@skd.se
Instagram: @rioteer

Alla bilder tagna av mig om inte annat anges.